Gå direkt till Nyheten (Flera drogade bilister fast i kontroller
17-åring med över en promille)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Söndag 05 april 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Flera drogade bilister fast i kontroller
17-åring med över en promille

Publicerad lördag, 15 september 2018, 06:56 av Björn Smitterberg

poliskontrolltrafik180504Sedan fredagskvällen och under natten till söndagen är det påverkade bilister som ordningsmakten fått ägna uppmärksamhet åt. Inga rapporter om andra brott finns.
Trafikkontroll – arkivbild.

00,08 Misstänkt drograttfylleri
En man i 20-årsåldern stoppas vid färd i Lidköping. Medtas för provtagning.

00,42 Misstänkt drograttfylleri
Man i 50-årsåldern stoppas i Grästorp. Mannen har tidigare stoppats och nu togs bilen i beslag.

01,13 Missstänkt drograttfylleri
20-åring stoppad i Skara.

02.03 Rattfylleri
17-åring stoppas på Hamngatan och blåser i kontrollinstrument 0,51 milligram alkohol per liter i utandningsluften. Det motsvarar 1,02 promille. 17-åringen färdas i en mopedbil.

04,37 Olovlig körning
Kvinna i 20-årsåldern stoppas. Hon saknar körkort men kör ändå bil i Filsbäck.

Från övriga Västra Götaland bl a:

01.03 Härryda, trafikolycka
På riksväg 40 i närheten av Björrödsmotet har en personbil i hög hastighet kört in i bakdelen på en lastbil. I bilen färdades tre män som samtliga blev allvarligt skadade och förda till Sahlgrenska sjukhuset. För en av dem är läget kritiskt. Fordonen tagna i beslag för teknisk undersökning.

02.35 Borås, trafikolycka smitning
På Nya Kyrkvägen i Fristad har två personer blivit påkörda av en bilist. Bilisten smet från olyckan och har inte hittats. De påkörda är en man och en kvinna i 25-årsåldern. De är förda till sjukhus i ambulans, kvinnan med ett brutet ben och mannen med smärtor i nacke och rygg.

02.42 Uddevalla, grov stöld
På Norra Kyrkogatan har en kvinna i 55-årsåldern blivit utsatt för en väskryckning. Allting gick snabbt och hon hann inte se hur förövaren/förövarna såg ut eller hur många de var. Inga kända personskador.

06.13 Göteborg, personrån
I Haga har en man i 20-årsåldern blivit rånad på sin mobiltelefon. Det tog 40-60 minuter innan polisen kontakades då han först tog sig hem till bostaden. Han uppger att han blivit nersparkad av två män som tog hans telefon. Inga uppgifter om att han behövde sjukhusvård. En anmälan om rån har skrivits och ingen har gripits.