Gå direkt till Nyheten (”Unga Astrid” – en av de nya filmerna i dag)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 31 maj 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

”Unga Astrid” – en av de nya filmerna i dag

Publicerad fredag, 14 september 2018, 00:35 av Redaktionen

filmenomastrid2018En ny film om Astrid Lindgrens unga liv har fått stor uppmärksamhet i riksmedier – och i kväll har den premiär på Folkets Hus i Lidköping.

Unga Astrid
När Astrid Lindgren var ung hände något som påverkade henne fundamentalt, en kombination av mirakel och missöde som kom att forma hela hennes liv. Det var en händelse som gjorde henne till en av de mest nyskapande kvinnorna i vår tid och till den sagoberättare som en hel värld kom att älska. Det här är berättelsen om när en ung Astrid, trots tidens förväntningar och religiösa påbud, bestämde sig för att bryta mot samhällets normer och följa sitt hjärta.
Från 7 år
Regissör: Pernille Fischer Christensen
Trailer – Klicka

RBG
85-åriga Ruth Bader Ginsburg, domare i Högsta domstolen och oväntad populärkulturikon, har först på senare år blivit en allmänkändis i USA. Men under hela sin karriär har hon kämpat för kvinnorättsfrågor och jämställdhet, och filmen följer henne i livet som ofrivillig superstjärna. Konsensus är att Ruth Bader Ginsburg är en folkets hjältinna och en förebild vars digra livsgärning kräver ett personporträtt som denna film.
Barntillåten
Dokumentär
Regissör: Julie Cohen, Betsy West
Trailer

The Predator
Genetiskt uppgraderade med DNA från andra arter är universums farligaste jägare den här gången starkare, smartare och dödligare än någonsin. När en ung pojke av misstag råkar orsaka deras återkomst till jorden, kan bara ett gäng avdankade ex-soldater och en missnöjd NO-lärare förhindra slutet för mänskligheten.
Från 15 år
Genre: Action, äventyr, sci-fi, thriller
Regissör: Shane Black
Trailer

A Prayer Before Dawn
I det ökända Klong Prem-fängelset möter britten Billy Moore människans mörkaste sidor. Efter år av missbruk och ett hårt liv på Thailands gator är hans forna meriter som ungdomsboxare långt borta. För att inte hamna på botten av fängelsehierarkin bestämmer Billy sig för att plocka upp handskarna och ta sig an thaiboxningens ädla konst.
Från 15 år
Genre: Action, biografi, drama, sport
Regissör: Jean-Stéphane Sauvaire
Trailer

Uppgifterna bygger på material från folkets Hus