Gå direkt till Nyheten (Hört på stan: Sälj maten!)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 29 september 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Hört på stan: Sälj maten!

Publicerad fredag, 14 september 2018, 12:21 av Björn Smitterberg

 

ikon_bjoerns2Hur är det egentligen, får en skola ta emot mat som ges bort av till exempel en butik och servera till eleverna?
Eller sälja skolmat som blivit över? Frågorna har  ställts av Livsmedelsverket som svarar:
– Ja, det går bra – men den som skänker, säljer eller serverar maten ansvarar för att den är säker att äta.
Det här öppnar sålunda alldeles nya affärsmöjligheter för Lidköpings kommun – Tänk att kunna konkurrera med matvarukedjorna. Sälj gärna det närproducerade för det tycks man kunna ta mer betalt för än det som kommer med några mils avstånd.

I övrigt handlar mycket om regering och kommunledning nu. Men allt är spekulationer. Den som vill ha makt får ringa, men ingen vill ringa själv. Tänkt att Sverige med alla sina mobiltelefoner närmar sig falla samman på grund av att ingen vill ringa.

För övrigt kan redaktören konstatera att gräset växer. Otroligt snabbt just nu. Tröttsamt. Redaktören har ju gillat det bruna gräset som funnits hela sommaren. Då har det blivit tid att sitta i skuggan under ett träd.

För övrigt har världens första turistbiljett för färd runt månen bokats. Det är miljardären Elon Musk som driver rymdreseutveckling i eget bolag och som nu sålt biljetten. Det berättar GP.se.
Det har inte avslöjats vilken turist som bokat och heller inte priset.
I artikeln sägs att Ryssland numer tar 700 miljoner kronor för att transportera en person till rymdstationen och tillbaka till jorden. USA har slutat med de statliga rymdfärderna, men Elon Musk tror att hans raketer skall ha lägre biljettpris än de ryska.

I Lidköping diskuterar vi cykeltrafik och parkering för bilar.

Lidköping fyller jämnt 2021 (jämnt – ojämnt=575 år). Det gör Göteborg också som redan börjat fira, och Borås är på god väg. Konkurrensen hårdnar för Lidköping som faktiskt var den kommun vars befolkning växte mest i Skaraborg första halvåret.

Blåsten kan ställa till det.
Mitt ute på en åker i Källby stod på torsdagseftermiddagen en skylt som varnade för vägarbete. 25 meter från vägen det arbetas på.

Det har varit en vecka av återhämtning för redaktören då förra veckan var hård och slitsam.
– Det är väl inget jobbigt att sitta vid ett tangentbord, säger förstås den inbitne grovarbetaren som tittar på är grävmaskinen gör jobbet.
Svaret från redaktören: Det är visst tröttsamt. Det kan vara ganska många bollar i luften, och alla skall man fånga vid rätt tillfälle.

På onsdagen blev det ingen lyra när det kallades till en presskonferens på morgonen. Innan presskonferensen startat hade redaktören inte fått någon kallelse, men 15 minuter presskonferensens start efter fanns det fyra kallelser i inposten. En kunde väl ha skickats lite tidigare, vid sextiden eller så när redaktören börjar dagens arbete.

Redaktören är en elaking. Man får vara elak enligt EU-reglerna. Redaktören tycker att de nya reglerna om upphovsrätt är bra. Hundratals bilder som redaktören själv har upphovsrätt till ligger av någon anledning ute på söksidor – helt enkelt stulna.

Nu ska redaktören stjäla en ledig helg tillsammans med ett synnerligen snuvigt barnbarn. Det har inte gått en månad sedan barnbarnet började på dagis.

God helg