Gå direkt till Nyheten (Inga nyheter om kontakter över blockgräns i Lidköping)

 
 1. Lidköpingsnytt.nu
 2. Måndag 11 november 2019
 1. Dagens namn:
 2. Mårten
 3. I morgon:
 4. Konrad och Kurt

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Inga nyheter om kontakter över blockgräns i Lidköping

Publicerad torsdag, 13 september 2018, 14:13 av Björn Smitterberg

Det finns inga nyheter om ny majoritetsbildning i Lidköpings kommunfullmäktige. Det har tidigare ryktats om kontakter mellan Moderater och Socialdemokrater för att skapa en fungerande majoritet att styra Lidköping.
Men inga sådana kontakter har, enligt kommunalrådet Jonas Sundström (S), tagits.

Enligt den preliminära sammanräkningen behövs 26 mandat i kommunfullmäktige för att skapa majoritet. Om den hittillsvarande majoriteten skall gälla blir det bara 23 – och med Sverigedemokraternas 6 mandat och Alliansens 22 skulle det bli ett minoritetsstyre vars förslag i stor utsträckning skulle röstas ned.

Ett styre av socialdemokrater och moderater skulle ge 27 mandat.

6 kommentarer på “Inga nyheter om kontakter över blockgräns i Lidköping”

 1. Andreas skriver:

  Om Alliansen pratar med SD så kan det bli politiskt skifte för första gången sedan 1994. Men det är väl viktigare att fokusera på att sitta kvar i sandlådan och inte prata framför att få igenom sin politik…

 2. Björn Smitterberg skriver:

  Efter samtal jag haft med SD-representanter i Lidköping så vill den gruppen ha kvar sin fria obundna roll. Det är inte självklart att SD vill förhandla.

 3. Nisse skriver:

  Så länge man är obunden och utan majotitet kan man lura sig själv och andra att man är bättre… lägg till det att man slipper ansvar.

 4. RGR skriver:

  Jag har noll förtroende för att sosseriet eller borgarna skulle hålla tillräckligt hårt på sina principer för att inte lägga sig platt för extremhögern för en plats vid köttgrytorna. Frågan är bara vilka som säljer sig billigast…

 5. Roberth Andersson (SD) skriver:

  Det är jag som är talesperson för SD Lidköping och vi har inte varit i kontakt Björn eller någon annan på Lidköpinhsnytt. Om vj vill förhandla så gör vi det. Inga spekulationer tack!

 6. Björn Smitterberg skriver:

  Jag har inte spekulerat, jag har försökt få svar. Och det tog tydligen några dagar att få – däremot har du tidigare sagt mig att ni inte söker samarbete.

Kommentarerna är stängda