Gå direkt till Nyheten (Inga nyheter om kontakter över blockgräns i Lidköping)

 
 1. Lidköpingsnytt.nu
 2. Lördag 16 februari 2019
 1. Dagens namn:
 2. Julia och Julius
 3. I morgon:
 4. Alexandra och Sandra

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Inga nyheter om kontakter över blockgräns i Lidköping

Publicerad torsdag, 13 september 2018, 14:13 av Björn Smitterberg

Det finns inga nyheter om ny majoritetsbildning i Lidköpings kommunfullmäktige. Det har tidigare ryktats om kontakter mellan Moderater och Socialdemokrater för att skapa en fungerande majoritet att styra Lidköping.
Men inga sådana kontakter har, enligt kommunalrådet Jonas Sundström (S), tagits.

Enligt den preliminära sammanräkningen behövs 26 mandat i kommunfullmäktige för att skapa majoritet. Om den hittillsvarande majoriteten skall gälla blir det bara 23 – och med Sverigedemokraternas 6 mandat och Alliansens 22 skulle det bli ett minoritetsstyre vars förslag i stor utsträckning skulle röstas ned.

Ett styre av socialdemokrater och moderater skulle ge 27 mandat.

6 Comments

 1. Andreas

  Om Alliansen pratar med SD så kan det bli politiskt skifte för första gången sedan 1994. Men det är väl viktigare att fokusera på att sitta kvar i sandlådan och inte prata framför att få igenom sin politik…

 2. Björn Smitterberg

  Efter samtal jag haft med SD-representanter i Lidköping så vill den gruppen ha kvar sin fria obundna roll. Det är inte självklart att SD vill förhandla.

 3. Nisse

  Så länge man är obunden och utan majotitet kan man lura sig själv och andra att man är bättre… lägg till det att man slipper ansvar.

 4. RGR

  Jag har noll förtroende för att sosseriet eller borgarna skulle hålla tillräckligt hårt på sina principer för att inte lägga sig platt för extremhögern för en plats vid köttgrytorna. Frågan är bara vilka som säljer sig billigast…

 5. Roberth Andersson (SD)

  Det är jag som är talesperson för SD Lidköping och vi har inte varit i kontakt Björn eller någon annan på Lidköpinhsnytt. Om vj vill förhandla så gör vi det. Inga spekulationer tack!

 6. Björn Smitterberg

  Jag har inte spekulerat, jag har försökt få svar. Och det tog tydligen några dagar att få – däremot har du tidigare sagt mig att ni inte söker samarbete.

Kommentarsfunktion är inaktiverad för denna nyhet