Gå direkt till Nyheten (Villa protesterar mot att lägga Melodifestivalen i Lidköping
– Krockar med slutspelet!)

 
 1. Lidköpingsnytt.nu
 2. 31 maj 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Villa protesterar mot att lägga Melodifestivalen i Lidköping
– Krockar med slutspelet!

Publicerad onsdag, 12 september 2018, 11:09 av Redaktionen

Villa Lidköping kallar till ett extra insatt styrelsemöte efter besked om att melodifestivalen kommer till Lidköping under bandyns slutspel i februari 2019.
Det skriver föreningen på sin hemsida.
– Vi är såklart bekymrade för vår verksamhet, denna period är extra känslig för oss i och med att vi inte kan flytta matcher i slutspelet. Dessutom är ju sedan tidigare ”Brolle” inbokad som också ligger under slutspelsperioden, säger Villas ordförande Rogher Selmosson på hemsidan.

– Med fjolåret färskt i minne och det ekonomiska utfall vi fick av en utematch i slutspelet mot Västerås i kvartsfinalen så finns en oro för att hantera detta i en redan lagd budget. Vi kommer att träffas denna vecka i styrelsen för att analysera uppkommit läge och hur detta påverkar Lidköpingsbandyn och hela vår verksamhet på kort och lång sikt, för såväl ungdomar som damer och herrar.’

Han avslutar med att påpeka att klubben generellt är positiva till arrangemang i arenan, dock inte under bandyns slutspelsperiod.

15 kommentarer på “Villa protesterar mot att lägga Melodifestivalen i Lidköping
– Krockar med slutspelet!”

 1. Tomas skriver:

  Det är inte en ”ren bandyarena” kör på med Mello

 2. Lunnarn skriver:

  Förstår Villa.Hallen byggdes ju till dom.Synd bara att så få av stjärnorna är från Lidköping

 3. Alex skriver:

  Nä kanske inte är en REN bandy arena men dom har slutspel 1 gång om året o mello kan flytta till annan stad.

 4. RGR skriver:

  Det är hög tid att den mäktiga lokala bandy-lobbyn lär sig att de inte kan få allt de pekar på.

 5. Håkan skriver:

  Villa har inte första tjing på hela almanackan under en bandysäsong. Det är en evenemangsarena och då finns det även andra föreningar, branscher och event som också har säsong. Utifrån de förutsättningarna så kanske Villa borde budgetera för att 2-3 hemmamatcher, varje säsong, kommer spelas utomhus. Och sedan planera efter det. Blir det sen inga utematcher, ja då går man ju istället med vinst. Det är en evenemangshall man byggt. Öppen för allt.

 6. Lunnarn. skriver:

  Den byggdes till Villa bandyklubb.

 7. Greven skriver:

  Hur fanken kan dom klaga på det Villa Tror dom att de äger arenan Den är byggd för Lidköping kommuninvånare , mello drar nog både mer publik o intäkter än Villa gör

 8. Eleonor skriver:

  är Villa ett bra lag så kan de spela utomhus också och vinna! För jag antar att de får spela utomhus när de inte kan spela inomhus.

 9. Brolle skriver:

  Man borde ha lärt sig från föregående år och bokat arenan den perioden slutspelet håller på, då vore det löst, för Villa!
  Är det inte bokat så bör det vara fritt att ha vad som helst.

 10. RGR skriver:

  Lunnarn: Du har fel. Den byggdes för Lidköpings invånare. Men jag har förstått att den mäktiga lokala bandy-lobbyn gärna vill se sig som universums medelpunkt.

 11. Håkan Jansson skriver:

  Himla gnäll på bandy folket, ni har ju tränat på is sedan i augusti, vem betalar för att göra is mitt i sommaren ?

 12. Jan Johansson skriver:

  Bandy och ishockey ska spelas utomhus på naturis.

 13. Lunnarn skriver:

  RGR:Du har rätt,men om inte ordet evenemangshall kommit med i beslutet hade inte bandy-lobbyn fått ”sin”arena.Att de sedan även lyckades få restaurangen är kanske en annan fråga?

 14. Baze skriver:

  Kan dom inte spela samtidigt eller? Mellon får vara på utebanan.. ;)

 15. Robert skriver:

  Dock lyckades bandylobbyn hålla friidrotten utanför arenan. Balkongen på tredje våning fungerar bättre som förråd än löparbana tydligen. Det påstås vara pga brandregler, men det går bra att bedriva bar där under matcherna. Då finns ingen risk för brand.

Kommentarerna är stängda