Gå direkt till Nyheten (Skaraband först ut i höstens lunchmusik på Folkets Hus)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 31 maj 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Skaraband först ut i höstens lunchmusik på Folkets Hus

Publicerad tisdag, 11 september 2018, 12:24 av Redaktionen

ikon-folketshusfolkanPå lördag, 15 september, drar den sjunde säsongen av lunchmuisk i Lidköpings Folkets Hus igång.
Först ut är skarabördiga TS-bandet och Carina Karvanen i var sin akt.
Programmet med datum och klockslag finns på Mötesplatsen.

Roy Sällström handplockar varje år musikanter till de återkommande lunchmusikstunderna i Folkanfoajén.

TS-Bandet-6_JPG_Small

I höst har han valt att inleda med skarabördiga TS-bandet bestående av Göran Berg, Tomas Storm, Sten Löfvendahl och Staffan Hendén.

sked

Därefter väntar Carina Karvanen som under många år arbetat som skådespelare, sångerska, men också inom sjukvården. Därav titeln “En kommunalarbetares utbrända bekännelse”. Med sina underfundiga texter tar hon upp det stora i det lilla och hanterar
allvarliga ting med glimten i ögat.

Mille-2017

Oktober månads lunchmusik, som vanligt den tredje lördagen i månaden, gästas folkanfoajén av en van entertainer – Mille Melin från Grästorp. Mille beskriver sig själv som trubadur och pratkvarn. Han sysslar med allt inom musik och underhållning, leder allsångskvällar och är noggrann med att alltid låta publiken känna att de är närvarande.

Niclas-Abrahamsson-pressbild-2018

Den andra halvtimman av lunchmusiken i oktober fylls med toner och ord från Niclas Abrahamsson ackompanjerade av Tomas Larsson. Niclas är uppvuxen i Lidköping, matad med Evert Taube och Dan Andersson. Efter studier på visskolan i Kungälv har Niclas i perioder livnärt sig som vissångare. Under senare år har lusten att skriva drabbat Niclas med full kraft, och många har tagit del av resultatet – inte minst genom Vigrums Visfestival.

evanykvist2

Eva Nykvist, till vardags verksamhetssamordnare på ABF, gästa lunchmusiken i november. Även Eva har utbildat sig på visskolan i Kungälv och sjunger jazzstandars och schlager med förebilder som Hasse & Tage, Monica Zetterlund, Cornelis Vreeswijk, Ronny Eriksson, Barbro Hörberg och Björn Afzelius.

herrochfruhackspett

Eva delar denna lunchtimma med inga mindre än Herr och fru Hackspett – Marita och Beppe hemmahörande i Hjo. Marita spelar fiol, musnpel och mandolin och Beppe kompar på gitarr. Båda sjunger och låtarna, som ofta är egenkomponerade flirtar med såväl klassisk vistradition som country.

anois

Sist ut, i december, är duon Anois och unge Marcus Hald. Anois består av Staffan Berlin och Eva Straumann som tillsammans
utvecklat en passion för irländsk musik, kultur och historia. Den 15 december bjuder de på irländska folksånger.

hald-gitarrist-forshem

Yngst av höstens lunchmusikartister är Marcus Hald, som tillsammans med sin gitarr bjuder på ett knippe countrylåtar. Markus Hald är 15 år, bor strax utanför Forshem. Fritiden ägnar han en stor del åt musiken och spelar gitarr på musikskolan.

Konserterna arrangeras av Lidköpings Folkets Hus och ABF