Gå direkt till Nyheten (Sex-bilder på lärarinna upphov till misshandel och övergrepp i rättssak)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Tisdag 18 juni 2019
  1. Dagens namn:
  2. Björn och Bjarne
  3. I morgon:
  4. Germund och Görel

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Sex-bilder på lärarinna upphov till misshandel och övergrepp i rättssak

Publicerad tisdag, 11 september 2018, 11:48 av Redaktionen

ikontingsrättTre män från olika kommuner i västra Skaraborg har i dag dömts för bl a övergrepp i rättssak men även för frihetsberövande och misshandel. I rättegången var det även åtal gällande en eller två av de tre om narkotikabrott och brott mot knivlagen.Men den stora saken var, enligt domskäl, att de tre lurade en fjärde person till ett möte, tvingade in honom i en bil och krävde att få hans telefon och koden till telefonen. Det hände i en ort i Skaraborg.

På telefonen fanns nämligen bilder av sexuell natur av en kvinna som offret hade tagit. Han hade haft en relation med kvinnan, som är syster till två av de tre männen, och hon hade också varit offrets lärare.

Kvinnan var mycket angelägen om att bilderna skulle raderas från telefonen och det var anledningen till att de tre männen agerade.

En av de tre åtalade dömdes av tingsrätten i dag till skyddstillsyn. Tre månaders fängelse ändrades till 80 timmars samhällstjänst. domen gäller olaga tvång och brott mot knivlagen. Mannen ska även genomgå behandling som Frivården bestämmer.

Den andra åtalade dömdes för olaga tvång, övergrepp i rättssak, rattfylleri, narkotikabrott. Domen blev skyddstillsyn samt 6 månaders fängelse som byttes mot 140 timmars samhällstjänst, samt behandling.

Den tredje personen som åtalades frikändes från olaga tvång, men dömdes för narkotikabrott och vapenbrott. denne man har tidigare haft en skyddstillsyn utdömd i Värmland. Denna ändrades nu till fängelse i 14 månader.

Den utsatte mannen tillerkännes i domen 21.000 kronor i skadestånd.

Domarna kan komma att överklagas.