Gå direkt till Nyheten (Författare till biblioteket på torsdag:
Maja Lundgren och Caroline Ringskog Ferrada-Noli)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 18 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Författare till biblioteket på torsdag:
Maja Lundgren och Caroline Ringskog Ferrada-Noli

Publicerad Wednesday, 05 September 2018, 09:42 av Redaktionen

författareNu startar bibliotekets serie Forum för poesi och prosa som arrangeras i samverkan med Författarcentrum Väst och ABF. På torsdag får vi träffa Maja Lundgren och Caroline Ringskog Ferrada-Noli

Maja Lundgren debuterade 1993 med romanen Sprickan i ögat. Efter 90-talet, då hon bland annat skrev krönikor i tidskriften 90-tal, utkom hon med sin andra roman, Pompeji (2001). Den blev både kritikerhyllad och vida läst – samt belönades med Svenska dagbladets litteraturpris, Prix Jean Monnet de la littérature européenne och nominerades till Augustpriset.
2007 utkom boken Myggor och tigrar, en kontroversiell uppgörelse med den samtida kultursfären som väckte stor uppståndelse och mycket förargelse. Med åren har boken blivit betraktad som en av de mest intressanta och banbrytande böckerna från sin tid.

I höst är hon aktuell med sin första roman sedan Mäktig tussilago (2013): Den skenande planeten. Det är en skruvad framtidsberättelse präglad av humor och berättarglädje. Jorden har just genomlevt ett fjärde världskrig när sändebudet Ki anländer från en annan planet för att hålla ett fredstal.

Caroline Ringskog Ferrada-Noli romandebuterade 2009 med Naturen, som nominerades till Borås Tidnings debutantpris. 2016 utkom boken Kära Liv och Caroline, baserad på podcasten En varg söker sin pod, som hon producerar tillsammans med serietecknaren Liv Strömquist.
Hon har också skrivit och regisserat serien Juicebaren, som gick på SVT 2017. I år är hon aktuell med sin andra roman, Rich Boy, som gestaltar tre generationers kvinnoliv, med samma bildrika, associativa stil som gjorde debuten så hyllad. Rich boy handlar om klass och moderskap, trauman som går i arv, och ensamma mammor som inte förmår ge sina barn det de behöver.

Biblioteket Torsdag 18,30