Gå direkt till Nyheten (Debatt: Nya löften från (S) – LO uppmanar att rösta)

 1. Lidköpingsnytt.nu
 2. 31 maj 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Debatt: Nya löften från (S) – LO uppmanar att rösta

Publicerad onsdag, 05 september 2018, 11:46 av Insändare

debatt-insikon– Löftet om extra ledighet för barnfamiljer kommer att underlätta vardagslivet för 3.000 barnfamiljer i Lidköping.
Det skriver LO-fackens ordförande i Lidköping Linda Karlsson i en insänd artikel.

 

Fem extra dagar med barnen

Nu har vi ett purfärskt vallöfte från Socialdemokraterna till barnfamiljerna.

Möjlighet för en extra ledig vecka per förälder per år – det är en rättvisereform. De som inte kan jobba hemifrån, som inte kan jobba in tid och som inte kan ta med barnen till jobbet får nu en möjlighet att spendera mer tid med sina barn.

Det kommer att minska stress och spänningar och det kommer att underlätta vardagslivet för hundratusentals barnfamiljer. Över 140.000 familjer i hela Västra Götaland berörs av förslaget varav drygt 3000 här i Lidköping.

Förslaget är en del av Socialdemokraternas valmanifest och förutom löftet om familjevecka finns fler reformer som gynnar LOs medlemmar mest. Avskaffandet av allmän visstid som tvingar tusentals löntagare till en otrygg vardag. Att förbjuda hyvling av arbetstid utan förhandling om uppsägning är en annan reform som ska genomföras och som inte minst ökar tryggheten för de som jobbar inom handeln och andra kvinnodominerade branscher.

För de som kanske har både yrkesliv och familjeliv bakom sig så är målsättningen att man ska ha 70 procent av sin lön i pension.

Också det en reform som gynnar LOs medlemmar mest. Det här är ett krav från LO som Socialdemokraterna har lyssnat på.

Det finns många skäl varför LO stöder Socialdemokraterna och ett av de viktigaste är att S till skillnad från Moderaterna har tagit en väldigt tydlig ställning mot Sverigedemokraterna. SD är ett opålitligt och arbetarfientligt parti som hellre vill ha vinster i välfärden än högre barnbidrag och en rimlig sjukförsäkring. Deras ideologi är att ställa olika grupper i samhället emot varandra på grund av etnicitet och kulturell identitet. Vår ideologi är att alla ska ha lika värde och det innebär att löntagarnas ställning måste försvaras och förbättras.

Linda Karlsson ordförande för LO-facken i Lidköping

5 kommentarer på “Debatt: Nya löften från (S) – LO uppmanar att rösta”

 1. Nisse skriver:

  När det gäller SD ska nog LO sluta peka ut andra partier – det är ju från era medlemmar de får sina röster!?!

 2. Observer skriver:

  Det är rätt konstigt att man vaknar till liv 14 dagar före valet
  När man inte levererar de tidigare 1500 dagarna på mandatperioden!!!

 3. RGR skriver:

  LO borde börja ställa villkor för sitt stöd till sossarna. Det är helt obegripligt hur ett fackförbund helt okritiskt kan stödja ett parti som vill begränsa strejkrätten.

 4. Linda skriver:

  Hej Nisse.
  Vi försöker utbilda våra medlemmar så att de förstår det facklig-politiska samarbetet. Vi måste påverka politiken då lagarna påverkar oss. Jag hoppas naturligtvis på förändring och att fler förstår.

 5. Linda skriver:

  Hej Observer
  Om det är socialdemokraterna du syftar på så har de levererat under sin period. Allt ifrån högre barnbidrag och studiebidrag, sänkt skatt för pensionärer, satsningar på välfärden. Tänk vad mycket mer socialdemokraterna kunnat göra om de haft majoritet.

Kommentarerna är stängda