Gå direkt till Nyheten (Hört på stan: Vem i hela världen ska man tro på?)

 
 1. Lidköpingsnytt.nu
 2. 23 september 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Hört på stan: Vem i hela världen ska man tro på?

Publicerad fredag, 31 augusti 2018, 12:35 av Björn Smitterberg

ikon_bjoerns2Det är nu det ska avgöras – vem ska just du ha förtroende för när det gäller att leda Sverige?
Sett till helheten väger förstås varje enskild röst lätt i ett val där hela folket bjuds in. Men för oss enskilda är valet viktigt, det har betydelse. 

Redaktören har som vanligt inte bestämt sig. Inte så sällan har redaktören dagen efter valdagen kommit fram till att han borde röstat annorlunda.

Det känns lite som bristande visioner i årets val. Alla vill rätta till brister och fel som uppstått är särskilt i rikspolitiken. Men bilden av framtiden sviktar – eller finns inte. Ett och annat parti byter spår nu de senaste tiden i frågor som skulle kunna bli avgörande. Man följer vinden och ”vänder vi så följer vi med den”.

Ett parti går lokalt till val på att inte ha några stora egna frågor – utan lovar att rösta på de bästa förslag som andra har. Man säger sig vara obunden. det är man inte  alla är bundna till framtiden.

Men nu är alltså avgörandets vecka. Vi yrpannor – som redaktören – ska in på den rätta vägen. Valmanifesten droppar in i brevlådorna. Socialdemokraternas brukar komma sist – anpassade för att svara mot övriga partiers. Undrar hur det blir i år, om (S) kallar till presskonferens på torsdag – ett par  dagar före valet – med nya utfästelser.

För den intresserade kan man besöka Nya stadens torg och jämföra budskapen – och försöka klura ut vad man egentligen menar. det kan bli dagens roliga timme.

Redaktören har lovat att inte fresta läsarnas tålamod med semesterbilder. Här är dock en redaktören inte kan motstå.

felparkerad

Felparkering – men hur kom bilen hit? (Bild från Sandhamn, Sandön)

Med detta slutar redaktören för i dag – befinner sig i tidsnöd med är glad för alla läsare. Annonsörerna är säkert nöjda – de har fått sina annonser visade ovanligt många gånger i årets augusti.

Redaktören ska klippa gräsmattan, men har upptäckt att klipparen stått still så mycket i sommar att den vägrar starta. Sådant får redaktören att vägra starta.

God Helg

5 kommentarer på “Hört på stan: Vem i hela världen ska man tro på?”

 1. Nisse skriver:

  Då kan du via några ord från Joel Kinnaman få hjälp att förstå varför du ska avstå från ett av partierna:
  ”Även om man håller med om vissa saker just nu när tåget står på första perrongen. Så vid nästa station, då kommer det bli allvarligare. Stationen efter det, då kommer det bli ännu allvarligare. Och historien har berättat för oss vad slutstationen är. Så kliv inte på det där tåget.”

 2. Kalle skriver:

  Rätt lätt att veta vad partierna står för egentligen
  Just nu handlar det om vem som ljuger bäst.
  Bara kolla historien, det dom lovar som förbättring är ytterst sällsynt att det sker, men det som lovas som försämring sker omedelbart, utöver detta görs allt för att ta knäcken på dig om du är äkta Svensk.
  Så problemet med att veta vart dom står är lätt löst.

 3. Observer skriver:

  Det är väl helt uppenbart att svenska folket nu börjar
  se effekterna av den politik som varit förhärskande under mandatperioden.Man har ”sopat skiten under mattan” och nu börjar det lukta illa. Valresultatet kommer att bli ett smärtsamt uppvaknande för många i etablisimanget.
  Svenska medborgare överlag har något som många politiker
  saknar. ”Sunt bondförnuft”

 4. Anders skriver:

  De flesta partier har valstuga på torget, men inte nassarna de får stå utan tak vid rådhuset.

 5. Observer skriver:

  Vi får hoppas att vi vaknar i ett mer demokratiskt
  land på måndag ?

Kommentarerna är stängda