Gå direkt till Nyheten (Debatt: Fler poliser!)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 31 maj 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Debatt: Fler poliser!

Publicerad fredag, 31 augusti 2018, 09:13 av Insändare

parti-moderatRiksdagsledamoten Sten Bergheden, moderat från Mariestad, vill ha ökad polisnärvaro i Skaraborg och övriga Västsverige. Han skriver om det i en insänd artikel.

Fler poliser för ökad trygghet

Sverige och Skaraborg behöver ha fler poliser och vi vill därför öka antalet poliser med 10000 fler i Sverige. Den ökningen innebär drygt ca 1300 extra polisanställda till Skaraborg och Västsverige. Av dessa 1300 så innebär det ca 950 fler poliser till Skaraborg och väst Sverige. Detta är en stor satsning för att öka tryggheten och med kraft kunna bekämpa brottsligheten.

Skottlossningar, bilbränder, inbrottsligor, knarklangning och sexualbrott. Den grova, organiserade och våldsamma brottsligheten har fått ordentligt fotfäste i Sverige och i dess kölvatten breder otryggheten ut sig. Rekordmånga kvinnor känner sig inte trygga i sina hemkvarter och ungdomar ser sig över axeln när de går hem om kvällen. Det är helt oacceptabelt. En annan viktig fråga är arbetet med att få bort tillgången på narkotika och att våra skolor ska självklart vara helt fria från dessa droger.

Jag har länge jobbat för att få en polisutbildning till Skaraborg och Västsverige det arbetet har nu lyckats och skolans placering blir i Borås i samarbete med högskolan i Skövde. Polisutbildningen startar våren 2019. Det är bra för att öka intresset och möjligheten att utbilda fler poliser i vårt närområde.

Det råder otrygghet inom landet och Sverige är i behov av flera satsningar för att stärka medborgarnas trygghet.

Moderaterna föreslår som kontrast en omfattande satsning på såväl inre som yttre trygghet. Poliserna ska bli fler genom högre lön, 3.000 kronor mer i månaden, och betald utbildning, straffrabatterna för brottslingarna ska avskaffas och gängbrottslingar få extra kännbara påföljder, fler övervakningskameror ska kunna sättas upp. Påföljderna för vålds- och sexualbrott ska höjas. Polisen ska också få nya verktyg och exempelvis kunna förbjuda personer att uppehålla sig inom vissa områden.

Vi vill också ge kommunerna möjlighet att ha egna ordningsvakter under polisens ledning för att ytterligare öka tryggheten i våra kommuner.

Vill du också på allvar att staten tar itu med kriminaliteten och ser till att tryggheten ökar igen i samhället? Då ska du rösta på Moderaterna.

Sten Bergheden (M)
Riksdagsledamot Skaraborg
Landsbygdspolitisk talesperson

En kommentar på “Debatt: Fler poliser!”

  1. Ove Nordström skriver:

    ”Här är statistiken som Moderaterna vill tala tyst om. Alliansregeringens jättenedskärning av platserna på polisutbildningen, från 1 708 platser 2008 till 141 platser 2010. En kapning med hela 92 procent.”
    Bergeden saknar all trovärdighet!

Kommentarerna är stängda