Gå direkt till Nyheten (Debatt: Därför ska vi rösta fram ny regering)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 31 maj 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Debatt: Därför ska vi rösta fram ny regering

Publicerad tisdag, 28 augusti 2018, 15:27 av Redaktionen

debatt-insikonMUF svarar här på den debattartikel SSU haft om alla skäl till att rösta på Socialdemokraterna. MUF har inte samma åsikt och här är deras artikel.

Fyra anledningar att rösta bort regeringen

Svensk arbetsmarknad är stark men samhällsutvecklingen går åt helt fel håll inom flera områden. Löfven har höjt skatterna och vill fortsätta göra det. Men samtidigt har Sverige färre poliser än på tio år, dubblerade vårdköer och nästan en miljon människor cementerade i utanförskap. Svenskarna får med andra ord inte valuta för sina skattepengar.

Här är fyra anledningar att rösta bort regeringen.

– Vårdköerna växer och polistätheten är den lägsta på tio år
Sedan den rödgröna regeringen tillträdde 2014 och kömiljarden avskaffades har vårdköerna mer än fördubblats. Över 100 000 patienter står just nu i en vårdkö och väntar.
Samtidigt som gängvåldet sprider sig in på akutmottagningar och riktar sig mot blåljuspersonal inom polis, sjukvård och räddningstjänst är polistätheten den lägsta på ett decennium. Dessutom är många av platserna på polishögskolorna tomma och erfarna poliser väljer att sluta.

– Det har blivit mindre lönsamt att jobba
En vanlig barnfamilj har fått sammanlagt närmare 15 000 kronor i högre skatt per år. Det drabbar inte Stefan Löfven som har en lön på 164 000 kronor i månaden, men det slår hårt mot hederliga, hårt arbetande löntagare.

– Regeringen vill begränsa det fria skolvalet
Socialdemokraterna driver förslag om att försvåra för friskolor och begränsa det fria skolvalet vilket skulle ha mycket negativa konsekvenser på det svenska skolväsendet. Många friskolor, skulle tvingas att stängas ner samtidigt som nyetableringar stoppas. Det vet Socialdemokraterna, men har istället valt att sätta sig i knä på Vänsterpartiet och deras extrema syn på hur samhället fungerar.

– Regeringens miljöpolitik är ineffektiv
Nio av tio skattekronor i miljöbudgeten slösar regeringen bort på ineffektiv symbolpolitik. Klimatet är en global fråga, inte bara en nationell. Därför gör internationella klimatsatsningar större skillnad än symbolpolitik i form av el-cykelsubventioner i Sverige.

Jämför man budgetförslagen ser man att Moderaterna har den mest effektiva miljöpolitiken. Moderaterna har en beräknad utsläppsminskning på 14 miljoner ton till en kostnad på 2 miljarder kronor. Miljöpartiet har en beräknad utsläppsminskning på endast 11 miljoner ton till den höga kostnaden av 10 miljarder kronor.

Socialdemokraterna och Miljöpartiet lämnar bakom sig en riktigt dålig mandatperiod. Statens kärnverksamheter går på knäna, miljöpolitiken är ineffektiv och många vallöften har brutits. Det är hög tid att rösta på Moderaterna för en ny regering med Ulf Kristersson i spetsen.

Benjamin Dousa, förbundsordförande Moderata ungdomsförbundet
Robin Nerell, distriktsordförande MUF Skaraborg