Gå direkt till Nyheten (Satte bil i brand vid inbrott)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 12 juli 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Satte bil i brand vid inbrott

Publicerad måndag, 27 augusti 2018, 06:51 av Björn Smitterberg

polis-ikonVid tvåtiden i natt användes en bil för att dra ut en entrédörr till en butik. Tjuvarna satte bilen i brand och den elden kunde ha spridit sig till fastigheten. Förövarna försvann och poliser tog upp jakten. När de stoppades visade det sig vara fel förövare.

Väktare och polis larmas till en butiken Lenas Ur & Guld i Grästorp. När dessa kommer fram brinner en bil utanför butiken Bilen har används för att dra ut entrédörren till butiken.

Räddningstjänsten släcker bilbranden och bilen tas i beslag för teknisk undersökning.

Från inbrottet har det enligt vittnes iakttagelser försvunnit ett eller två fordon i olika riktningar.

Anmälan skrivs rörande grov stöld och mordbrand eftersom bilen stod väldigt nära fastigheten. Ingen är gripen. Teknisk undersökning på butiken kommer att ske under dagen. Det är klart vad som är tillgripet.

I samband med händelsen i Grästorp pågår vid fyratiden spåaningar i trakten av Herrljunga och Vårgårda.

När poliser vill de kontrollera en bil med några individer i som verkar intressanta ur polisens synvinkel i närheten av Vårgårda vägrade de att stanna. Ett förföljande påbörjades och från bilen kastades det ut diverse saker för att hindra polisbilen att köra efter.

Bl.a kastades det en kofot mot polisbilen.

Bilen stannades till slut vid Annelund och två personer kunde gripas med hjälp av hundpatrull. En tredje person avvek och eftersök pågår.

Anmälan skrivs på de båda männen angående försök till våld mot tjänsteman, vårdslöhet i trafik, drograttfylleri och narkotikabrott eget bruk. Det visade sig att denna bil och de tre personerna inte har med inbrottet i Grästorp att göra, utan de misstänks ha varit ute på en annan annan inbrottsturné. .