Gå direkt till Nyheten (Sommarmusik i Hasslösa kyrka)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 08 juli 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Sommarmusik i Hasslösa kyrka

Publicerad lördag, 25 augusti 2018, 09:07 av - Inskickat material

sommarmusik

På söndag inbjudes till sommarens sista musikkväll i Hasslösa kyrka.

Medverkar gör Åsa Johansson och Johan Ludvig Rask i ett program med visor, dikter och berättelser av och om Olle Adolphson under rubriken Nu är det gott att leva. En resa genom Olle Adolpsons liv och diktning med sång och olika instrument, violin, dragspel, piano, gitarr och slagverk.

sommarmusik

Åsa Johansson är frilansande musiker med ett brett arbetsfält och anlitas flitigt som solist och orkestermusiker. Johan Ludvig Rask är frilansande musiker. Åsa och Johan är båda medlemmar i den nyskapande kören Sångensemblen Amanda i Göteborg, som år 2016 mottog Olle Adolphsonstipendiet.

Prästkandidat Susanna Venetvaara leder kvällens andakt.

Förmiddagens mässa firas i Sävare kyrka med prästen Judith Fagrell och Ing-Mari Johansson är kantor. Ludvig Svärdh medverkar också vid orgeln och med saxofon. Konfirmanderna har sin första söndagssamling för terminen.