Gå direkt till Nyheten (Åkesson lockade publik från hela Skaraborg)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Tisdag 16 juli 2019
  1. Dagens namn:
  2. Reinhold och Reine
  3. I morgon:
  4. Bruno

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Åkesson lockade publik från hela Skaraborg

Publicerad lördag, 25 augusti 2018, 13:19 av Björn Smitterberg

sd-180825-baDet var en stor publik som drogs till Nya Stadens torg i Lidköping och SD:s partiledare Jimmy Åkesson vid lunchtid på lördagen. Det var till en början en konsert som utmynnade i att partiets starke man – enligt dom själva Sveriges nye statsminister – tog plats under tak i ösregnet.

Hans budskap handlade mest om andra partier. Han undergrävde missnöjet och sa faktiskt inte särskilt mycket om vad man själva skulle göra vid makten. Jo, i breda drag men inte i särskilt konkret

sd-180825-c

– Den stora skiljelinjen mellan SD och andra partier går i invandringspolitiken. Nu har vi haft en invandringspolitik i 30 år som misslyckats.

sd-180825a

Det var ett väl regisserat anförande. Spontaniteten lyste med sin frånvaro och en stor del av publiken var helt klart anhängare och gladdes åt varje ord. Men det fanns andra som lyssnade av rent politiskt intresse. Några var också kritiska.

sd-180825-d

Ett par grupperdemonstrerade – dock ganska stillsamt. När andra applåderade hördes protestropen, men det var inga rop när Åkesson talade. Fast på slutet var det förstås en fördes varsamt bort och fick en lektion av en polis. Men det var inte en protestant utan en anhängare till SD som försökte reta motståndarna med sina plakat.

Polisen var beredd – det var en kraftfull styrka som bevakade mötet, men det gick alltså nästan helt stillsamt till väga.