Gå direkt till Nyheten (Debatt: Har kommunen ingen beredskap för dåligt vatten?)

 1. Lidköpingsnytt.nu
 2. Söndag 25 augusti 2019
 1. Dagens namn:
 2. Lovisa och Louise
 3. I morgon:
 4. Östen

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Debatt: Har kommunen ingen beredskap för dåligt vatten?

Publicerad torsdag, 23 augusti 2018, 12:43 av Insändare

debatt-insikonKommunen borde se till att vi har säker infrastruktur med bra ledningar i stället för att satsa på verksamheter som belastar infrastrukturen ännu mer. Det skriver en debattör i en insändare.

Nu morgonen efter beskedet om E.coli i vattnet ser man effekterna ute i affärerna, efter ett kort ögonblick efter öppnande är vattnet totalt slut i butik efter butik.

Och detta efter en händelse som inte är alltför ovanlig, tänk om det hade varit något riktigt allvarligt typ en dåre blåser ut reningsverket i rymden får sig en åktur i tron på 99 oskulder.

Allvarligt talat precis vad som helst kan hända så vattenproduktionen avtar helt, vad gör vi då koka luft hjälper ju inte.

Vilken krisberedskap har kommunen i ett sådant fall, troligtvis absolut ingenting.
Som det verkar är det viktigare med dunka sig på bröstet projekt typ fiaskot hamnstaden eller köpa svindyra tomter, reningsanläggningar osv.

Om nu jag hade suttit i kommunstyrelsen, vilket aldrig kommer hända lite för rättfram, då skulle jag försökt driva igenom en total genomgång av nuvarande infrastruktur och sett till att alla brister och fel reparerats omgående och förberett för det som komma skall i serviceväg. Allt detta innan man belastar redan slitet system.

Vad nu det förorenade vattnet anbelangar, vore det inte rätt av kommunen att se till att det finns rent vatten utplacerat för avhämtning lite här och var, detta har ju gjorts på andra platser vid liknande fall som detta. Så varför inte göra det här också.

Eller skall vi lita på övriga EU störtar upp och hjälper oss nu med, tänkte på lite bränder när vi hade en enorm hjälp av andra, tacksamt nog.

Eller skall nu det här problemet diskuteras och åter diskuteras i hopp om att tiden går och invånarna glömmer av detta så det kan rinna ut i sanden.

– kalle fristående debattskapare

– – – –
Fotnot: Länsstyrelsen har tidigare i år påpekat för Lidköpings kommun att den inte har beredskapsplaner för hot mot dricksvatten och livsmedelsförsörjning. /red

5 kommentarer på “Debatt: Har kommunen ingen beredskap för dåligt vatten?”

 1. Curt Johansson skriver:

  Hej Kalle. Innan man talar/skriver kan det vara bra att koppla på det man har mellan öronen. Lidköping ligger vid en av norra Europas största dricksvattenreservoarer vid namn Vänern. Du kommer garanterat inte att behöva koka luft eller dö av uttorkning.

 2. Birgitta skriver:

  Håller med!! Var finns krisplanen då vattnet ej är möjligt att kokas och vattnet i butikerna är slut!? Vet flera som insjuknat idag så tyvärr drack vi nog det förorenade vattnet långt före larmet gick ut och dom hänvisas till 1177 inte till kommunen, för utredningens skull ville Lerums kommun att de som blivit sjuka kontaktade dom men inte här.
  Ska det vara så gamla ledningar dessutom borde vattnet testas dagligen istället för en gång i veckan.

 3. Alexander Forselius skriver:

  Har sedan länge tröttnat på denna (skit)stad.
  Och nu är det en skitstad, bokstavligen.

  Snart går flyttlasset till Göteborg.

  Så sent som igår sökte jag ett par lägenheter i Göteborg, hittar jag något intressant där och får dem, ja då kommer en flyttbil lastat, och sedan är det bye bye med mina skattepengar som då går till Göteborg.

  Hoppas ni politiker lär er en läxa efter det här, att vi som invånare faktiskt är fria att flytta härifrån.

 4. Kalle skriver:

  Hej du Curt, hur mycket skit finns det i våra stora sjöar som inte går att koka bort? Vad gäller att hämta vatten i vänern är kanske inte så lätt som du tror, tänk bara tanken alla med rullatorer, rullstolar, diverse rörelsehinder osv. Så vad gäller att koppla på det mellan öronen skulle du kanske pröva det någon gång, en skön känsla när det startar varje morgon.

 5. Goran skriver:

  Det är väldigt klagande jämt. Jag tror attkommunen gör vad dom kan för att reda ut detta. Jag är glad att vissa som inte trivs här flyttar!

Kommentarerna är stängda