Gå direkt till Nyheten (Nästa vecka är Vänerns vecka: Flera inslag sätter innanhavet i centrum)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 03 juli 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Nästa vecka är Vänerns vecka: Flera inslag sätter innanhavet i centrum

Publicerad onsdag, 22 augusti 2018, 00:12 av Redaktionen

naven_vanern_kinnekulleVänerveckan som inleds på lördag och pågår en vecka fylls av olika aktörer med aktiviteter pågår i alla 13 kommuner runt hela Vänern.

Den veckolånga festivalen, som nu arrangeras för sjätte året i rad, öppnas officiellt kl 12 i Mellerud.

Vänerveckan är för hela familjen för att uppmärksamma livet i och runt Sveriges och EU:s största insjö. Syftet med Vänerveckan är ”att skapa stolthet kring Vänern” och att öka kunskapen om Vänerns betydelse lokalt och nationellt.

– Vänern är en viktig del av vår tillväxt och vi vill sätta fokus på dess tillgångar och visa vad Vänern har att erbjuda. Genom att sprida kunskap om Vänern och få befolkningen engagerade kan vi ta hand om vår viktiga resurs bättre, säger Laila Gibson, verksamhetssamordnare för Vänersamarbetet.

sil_fisk_90721

– Det är roligt att se intresset för veckan från olika föreningar med sina eldsjälar, både återkommande som nya vill deltaga och uppmärksamma Vänern. Vi satsar extra mycket på skolorna i år för att få med deras delaktighet och engagemang under veckan, säger Roland Peterson, projektledare Vänerveckan.

Under Vänerveckan kan man uppleva allt från båtturer, fiskhåvningar, utställningar, matmarknad, skärgårdsfester, vandringar till tipspromenader, prova på-aktiviteter och massa annat kul för hela familjen.

fisk

Vänerveckan koordineras av Vänermuseet, med Vänersamarbetet som arrangör och med stöd från Region Värmland och Västra Götalandsregionen.

Hela programmet – klicka här.