Gå direkt till Nyheten (Debatt: Kommer (V) att hålla god ton när Åkesson talar?)

 1. Lidköpingsnytt.nu
 2. Lördag 20 juli 2019
 1. Dagens namn:
 2. Margareta och Greta
 3. I morgon:
 4. Johanna

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Debatt: Kommer (V) att hålla god ton när Åkesson talar?

Publicerad tisdag, 21 augusti 2018, 07:12 av Insändare

debatt-insikonPå lördag skall, enligt planerna, Sverigedemokraternas ledare Jimmy Åkesson tala i Lidköping. För detta har Ung Vänster aviserat en demonstration mot Sverigedemokraterna. SD-ledaren i Lidköping frågar i en insända artikel Jenny Hallström, som företräder Vänsterpartiet, om hon skall följa sitt eget råd om god ton i valrörelsen.

Fråga till ordförande för Vänsterpartiet i Lidköping Jenny Hallström.

På det sista sammanträdet inför sommaruppehållet med Kultur och fritidsnämnden uppmanade du oss att ha en god ton till varandra i valrörelsen.

På lördag den 25 augusti kl 12.00 kommer vår partiledare Jimmie Åkesson till torget i Lidköping för sitt enda valtal i Skaraborg. Det är väldigt många SD-väljare som ser fram emot att se och höra Åkesson på torget i Lidköping.

Vi vet att Vänsterpartiets ungdomsförbund Ung Vänster planerar att störa torgmötet på ett högst odemokratiskt sätt.

Er högsta partiledare Jonas Sjöstedt påstår att han inte kan göra något åt sitt ungdomsförbund som sprider hat mot SD. Är du inte som ung vänster även medlem i vänsterpartiet? Får du som vänsterpartist uppföra dig hur som helst?

Vi kommer aldrig från SD att störa torgmöten hur fel vi än kan tycka åsikterna är. Att försöka hindra åsiktsfriheten och yttrandefriheten är brott mot Sveriges grundlagar och därmed så odemokratiskt som det bara kan bli.

Min fråga till Jenny Hallström:

Kommer du att uppmana ert ungdomsförbund och vänsterpartister att hålla den goda tonen som du uppmanade oss till eller gäller det inte Ung Vänster och Vänsterpartiet?

Jag hoppas du har det inflytande som behövs i egenskap som ordförande och högsta förtroendevalda representant för Vänsterpartiet i Lidköping.

Hälsningar!
Roberth Andersson
Ordförande
SD Lidköping

7 kommentarer på “Debatt: Kommer (V) att hålla god ton när Åkesson talar?”

 1. CatTheHunter skriver:

  Jag instämmer. Förra valtalet från Jimmie Åkesson blev inte bra för dessa ungdomar som stod med rosa och vita ballonger och överröstade hade väl inte ens rösträtt? Det var en stor besvikelse för många som hade samlats för att höra vad SD stod för, däribland många äldre som tagit sig dit. Man kan således fråga sig om unga vänsterpartister har svårt att acceptera en avvikande åsikt mot deras egen? Ingen lyhördhet.

 2. RGR skriver:

  UV är en självständig organisation, och Vänsterpartiet har, som sig bör, ingen talan över dem. Det fick vi tex. se på 1 maj när de tog det modiga och förnuftiga beslutet att ta avstånd från S-MP:s parad.

  Sedan får V ta avstånd hur mycket de vill. Det är fortfarande inte de som bestämmer.

 3. Rene skriver:

  Det dummaste vad jag läste är att Jonas Sjöstedt meddelade att polisen måste vara på plats och dom måste bestämma om det är laglig eller inte.
  Vi har redan brist på polisen och nu ska dom bevaka ungdommer från Vänsterpartiet.
  Nej Jonas , DU ska ta hand om detta .
  Du vill ha mer poliser i Sverige och det vill vi också
  MEN INTE FÖR ATT DOM SKA BEVAKA DEMOKRATISK VALTAL SOM VÄNSTERPARTIETS UNGDOMAR VILL STÖRA.
  Blir vuxen och ta hand om det Jonas.

 4. Ove Nordström skriver:

  ”Jag ogillar vad du säger, men jag är beredd att gå i döden för din rättighet att säga det.” (Voltaire)
  Instämmer med Voltaire, vars citat även använts av Vänsterpartiet i Götene kommunfullmäktige.

 5. RGR skriver:

  Poliser och jurister avgör om någonting olagligt begås under en manifestation. Inte SD:are eller vänsterpartister.

 6. Demokrat och humanist som älskar Sverige. På riktigt! skriver:

  Redan bildandet av partiet SD har sprängt alla gränser för vad som kan anses utgöra ”god ton”. Med sin främlingsfientliga agenda och sina unkna nedärvda essenser, visar partiet och dess utövare dagligen sitt hat mot det Sverige jag är stolt över. Tro inte att ni får stå oemotsagda. Vill emellertid inte se att någon hemfaller åt nazist-metoder som i Almedalen. Stör INTE Åkessons tal, hur vidrigt det än kommer att vara! Tro bara inte att ni får ha

 7. Nisse skriver:

  Klart att många vill komma och lyssna på SD, men gör inte misstaget att tolka det som ett det är hela er fan-klubb som samlats – det är många som kommer dit för att höra hur fantastiskt villse ni är i era resonemang… gratis buskis är man inte bortskämd med.

Kommentarerna är stängda