Gå direkt till Nyheten (Andra dagen för kartingtävlingarna i Lidköping Open – många finaler och kända besökare)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 02 juni 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Andra dagen för kartingtävlingarna i Lidköping Open – många finaler och kända besökare

Publicerad söndag, 12 augusti 2018, 16:32 av Joakim Stegelmeyer

lidkoping-open-180812-race-4Idag avslutas kartingtävlingarna på Motorstadion i Lidköping. Förmiddagen ägnades åt deltävlingar medan eftermiddagen ägnas åt förfinaler och finaler. Här följer ett bildreportage från dagens tävlingar. Samtliga resultat från tävlingarna går att se här: http://www.amigoo.se/event/1655

lidkoping-open-180812-målgång-rotax-max-junior

Målflaggan användes flitigt idag. Här vinner Philip Victorsson, som tävlar för Kungliga Automobilklubben, heat 7 i klassen Rotax Max Junior.

lidkoping-open-180812-start

En bra start är viktig. Startordningen avgörs av resultaten i kval och förfinaler.

lidkoping-open-180812-carl-philip-kram

Strax innan lunch avgjordes det så kallade kändisracet. Här får prins Carl Philip en lycka-till-kram innan racet. Nu blev det inte vinst i år utan prinsen och teamets andra förare, Per Wilander, fick nöja sig med en femteplats. Prins Carl Philip tyckte själv på eftermiddagens presskonferens att det kunde ha gått bättre: – Men det beror på att jag har kört för lite.

lidkoping-open-180812-kändisrace-carl-philip

I det så kallade kändisracet kördes kördes 15 varv på banan. Efter halva racet byttes förare. Enligt prinsen är karting mycket bra träning för STCC. Banan i Lidköping är bra – den är svår och teknisk. Prinsen själv började tävla i karting så sent som 2004 och kör numera bara några få tävlingar per år. På frågan vad prinsen tyckte om de övriga tävlingarna blev svaret: – Ungdomarna kör fantastiskt bra. Trots att de tävlar stenhårt mot varandra på banan har de stor respekt för varandra. Kartingen är en bra inkörsport för övrig motorsport. Enligt Kartingklubbens ordförande, Fredrik Blomkvist, kommer säkert flera av deltagarna i årets tävlingar att göra karriär inom racing. Exempel på före detta kartingförare som lyckats är Linus Lundqvist, som kör formel 3 i Storbritannien, och Hugo Nerman i STCC.

lidkoping-open-180812-carl-philip-åskådare

Prins Carl Philip följde med intresse övriga tävlingsheat som denna förfinal i klass KZ2. I år är sista året för Prins Carl Philips Racingpokal. Om det blir en fortsättning kommer att avgöras i höst. Enligt såväl prinsen som Fredrik Blomkvist, ordförande i Lidköpings Kartingklubb, har förhandlingar påbörjats och intentionen är att få till en fortsättning. Enligt Blomkvist är prinsens närvaro och den instiftade racingpokalen mycket viktiga för tävlingen.

lidkoping-open-180812-carl-philip-jan-fransson

Dagens tävlingar gästades av många kända Lidköpingsbor. Här ses kommundirektör Jan Fransson med fru samtala med prins Carl Philip. Vad tycker då kommundirektören om tävlingarna: – Mycket bra. Det är som Formel 1 i miniatyr!

lidkoping-open-180812-sundström-åskådare

Även Lidköpings kommunalråd Jonas Sundström gästade dagens tävlingar. Enligt Sundström är tävlingarna bra för Lidköping och då är det viktigt att visa sig. Kartingtävlingarna är enligt Sundström viktiga för återväxten och han hoppas på en fortsättning. Kommunen är inte direkt inblandad i förhandlingarna om en fortsättning men backar upp arrangemanget så mycket som går.

lidkoping-open-180812-ahlin-åskådare

Urban Ahlin, riksdagen talman, följde tillsammans med sin fru dagens tävlingar.

Bilderna är klickbara till större format.