Gå direkt till Nyheten (Hört på stan: spökskrift?)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 23 september 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Hört på stan: spökskrift?

Publicerad fredag, 10 augusti 2018, 12:25 av Björn Smitterberg

ikon_bjoerns2Redaktören undrar om det spökar ibland. Men kanske är det hjärnspöken.
Hur som helst så är detta skrivet i går, men ingen kan läsa det förrän i dag.
Samtidigt är redaktören långt från sin redaktion. 

Spöklikt? Ja det här med internet och cyberrymden har verkligen förändrat medievärlden. Strax efter att apor blev människor började redaktören skriva. Det var skrivmaskiner med färdiga manus – matsedlar – som typografer matades med. Dessa satt vid väldiga maskiner där matriserna skramlade ned – tecken för tecken. I bly blev varje rad gjuten, fångad i ett skepp och slutligen slagen till en sida i bly. En ny matris var grunden.

1971 kom ny teknik, och medievärlden ändrades allt snabbare. Men internet – det var bara för militärt bruk, kanske mest en idé. Telefax var ju mycket modernt.

Hela tiden har telefonen varit viktig. det har märkts för oss på Lidköpingsnytt de senaste dagarna. Den som försökt ringa har fått veta att det inte finns någon abonnent på våra nummer. Vi felanmälde förstås, men fick efter en otrolig utväxling av e-post och SMS veta att det var inte något fel på telefonerna. Tekniskt alltså. Felet är administrativt.

citronprisFör att vara kostnadsmedvetna har Lidköpingsnytt bett att få nya former av abonnemang – men utan att byta nummer. Det beställdes för en tid sedan och saken var frid och fröjd. När nu telefonerna inte fungerar så beror det på att man kopplat ned det gamla – men det saknades ett par papper för inkoppling av det nya. Och det krävdes verkligen papper. När detta skrivs är alla papper klara, men ska skickas från ett kontor i en stad till ett kontor i en annan stad. De olika abonnemangen hanteras nämligen av olika kontor.

Man kan ju undra om det här med telefoni blivit för svårt för telebolagen.

I dag har redaktören äran att dela ut ett apelsinpris.

apelsinprisDet går till arrangörerna  och medverkande som ordnade med allt kring besöket av äldre segelfartyg på onsdagen.
En sak saknades: En speaker.
Men heder åt Destination Läckö-Kinnekulle som utgjorde den samlade kraften till det hela.

Därmed tillönskas alla en god helg. Även redaktören hoppas på en god helg, med lagom vindar och värme medan han guppar omkring i Stockholms skärgård.

God Helg