Gå direkt till Nyheten (Regeringsbeslut i korthet)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Fredag 22 mars 2019
  1. Dagens namn:
  2. Kennet och Kent
  3. I morgon:
  4. Gerda och Gerd

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Regeringsbeslut i korthet

Publicerad torsdag, 09 augusti 2018, 15:44 av Redaktionen

regeringen-ikonI dag är det torsdag, och regeringen har haft sammanträde. Lidköpingsnytt återger några av dagens beslut i sammandrag.

– – – –
Regeringen har i dag givit Jordbruksverket i uppdrag att, tillsammans med branschen och andra berörda myndigheter, föreslå inriktning och utformning av ett stöd på 760 miljoner kronor till lantbrukare som drabbats av sommarens torka. Stödet ingår i det krispaket på drygt 1,2 miljarder kronor som regeringen presenterade den 30 juli.
– – – –
Som en del i arbetet om att bryta fossilberoendet och för att uppnå Sveriges mål om att minska transportsektorns utsläpp med 70 % till 2030 har regeringen i dag beslutat om en förordning att konsumenter vid bränslepumpen ska få information om drivmedels klimatpåverkan och ursprung.

Inga kommentarer

Kommentarsfunktion är inaktiverad för denna nyhet