Gå direkt till Nyheten (Socialdemokraterna föreslår 500 miljoner till landsbygdsvägar)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Tisdag 19 mars 2019
  1. Dagens namn:
  2. Josef och Josefina
  3. I morgon:
  4. Joakim och Kim

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Socialdemokraterna föreslår 500 miljoner till landsbygdsvägar

Publicerad onsdag, 08 augusti 2018, 07:10 av Redaktionen

socialdemokraterna-ros– Bilen är på många ställen i Sverige det enda sättet att ta sig fram. Om det ska vara möjligt att bo, leva, och arbeta i alla delar av landet måste vi ha fungerande vägar. Med en ytterligare satsning på 500 miljoner årligen under nästa mandatperiod rustar vi för ett starkare Sverige, säger försvarsminister Peter Hultqvist (S).

– Bilen är avgörande för mångas möjlighet att resa till arbete, ha ett fungerande familjeliv men också en frihet att ta sig till nya platser som kräver bil. Investeringar i vägnätet skapar också jobb och tillväxt här och nu genom alla de som arbetar med att rusta vägnätet till högre standar, skriver socialdemokraterna i ett pressmeddelande.

– Socialdemokraterna vill satsa 500 miljoner kronor årligen under nästa mandatperiod, utöver den nyligen beslutade nationella planen, för att förbättra vägstandarden på vägar i landsbygd, ge fler arbetstillfällen och underlätta arbetspendling. Trafikverket ska samråda med regionala aktörer så att medlen kommer till nytta så fort som möjligt. Satsningen är tänkt att främst gå till att förbättra bärighet, beläggning och tjälsäkring.

Inga kommentarer

Kommentarsfunktion är inaktiverad för denna nyhet