Gå direkt till Nyheten (Regeringsbeslut i dag – korthet)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 28 March 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Regeringsbeslut i dag – korthet

Publicerad Thursday, 02 August 2018, 14:38 av Redaktionen

regeringen-ikon
Regeringen bemyndigar Försvarsmakten och FMV att anskaffa och ingå avtal med USA för nytt medelräckviddigt luftvärn
Regeringen har i dag fattat beslut att bemyndiga Försvarsmakten att anskaffa nytt medelräckviddigt luftvärn. Regeringen har samtidigt fattat beslut att bemyndiga Försvarets Materielverk (FMV) att ingå avtal med USA om köp av det amerikanska luftvärnssystemet Patriot.
– – – –
Regeringen utreder vägar för att främja grönt sparande
Regeringen ger en utredning i uppdrag att undersöka förutsättningarna för gröna investeringar och hur de kan främjas genom en ny skattegynnad sparform. Utredningen ska lämna förslag på förändringar av skattereglerna för att främja sparande där kapitalet används för att finansiera gröna projekt.
– – – –
Idag beslutade regeringen att ge en kommitté i uppdrag att lämna förslag som långsiktigt ska minska klyftorna i Sverige. Kommittén, som getts namnet Jämlikhetskommissionen, ska ledas av tidigare generaldirektören Per Molander.
Kommitténs huvudsakliga uppgift är att ta fram förslag som långsiktigt minskar klyftorna. Det gäller bland annat åtgärder som bidrar till att utjämna skillnader i uppväxtförhållanden samt i möjligheter till god utbildning och arbete med goda arbetsvillkor.
– Klyftor mellan rika och fattiga, mellan män och kvinnor, mellan stad och land, sliter sönder och skapar misstroende. Kampen mot de växande klyftorna är en av regeringens viktigaste uppgifter, säger finansminister Magdalena Andersson.
Kommitténs arbete ska också bidra till ökad jämställdhet och en förbättrad integration samt förstärka arbetet för en jämlik hälsa.
Arbetet ska slutredovisas senast den 31 maj 2020.
– – – –
Regeringen har idag gett Länsstyrelsen i Jämtlands län uppdraget att samordna eftersläckningsarbetet av de stora skogsbränderna 2018. Syftet med uppdraget är att säkerställa att eftersläckningsarbetet sker på ett samordnat och säkert sätt.
– – – –
Regeringen vill att Sjöfartsverket ser över möjligheterna att kunna bidra med brandbekämpning från Sjöfartsverkets helikoptrar. Därför får verket nu i uppdrag att utreda förutsättningarna för att Sjöfartsverkets sjö- och flygräddningshelikoptrar ska kunna bekämpa bränder.
– – – –
EU- och handelsminister Ann Linde har tagit initiativ till en ny studie som visar att cirka 3900 jobb i den svenska fordonsindustrin skulle kunna drabbas om USA införde skyddstullar på motorfordon. Sverige tillhör de länder i världen där fordonsindustrin har störst betydelse för ekonomin. Den svenska exporten av bilar och andra motorfordon till USA uppgår till drygt 21 miljarder kronor om året och efter Europa är det Sveriges viktigaste exportmarknad för fordon. Den presenterades av regeringen i dag.

3 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
kalle
Gäst
kalle
2 August, 2018 03:53

Nu är svenska regeringen “oavsett vilka som sitter där” igång och slickar usa i arslet igen. Innan dom köper får dom väl förklara att dom tar bort alla strafftullar annars blir det ingen affär, men icke då lite brunt på tungan så är det kulinariska räddat den veckan. Undras vem som får rumpan tvättad nästa gång?

NOE
Gäst
NOE
3 August, 2018 12:12

Jaha nu har ett politiskt beslut fattas idag. Risken är återigen att det blir kostnads drivande såsom HKP 14. Hoppas att de har beställt Patriot Improved vilket används idag av Israel med stor framgång. Själv skulle jag ha sett det Franska Systemet med svenskt Eldledningssystem.

nic
Gäst
nic
4 August, 2018 10:01

hur tänker dom när dom köper gammalt skrot så närmar sig slutet på sin livscykel? dom nya systemen som kommer ut från tex europa har längre räckvid, snabbare och BILLIGARE. Men dom vet väl bäst våra kära politiker.