Gå direkt till Nyheten (Ny order för Flexenclosure)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 09 juli 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Ny order för Flexenclosure

Publicerad måndag, 30 juli 2018, 08:34 av - Inskickat material

Den svenska datacentertillverkaren Flexenclosure, med sitt centrum i Var, har tagit hem ännu en order på ett eCentre datacenter från en kund i Australien. Det är andra gången som Flexenclosure får en beställning på ett eCentre från Australien efter genombrottsordern från telekombolaget Virtutel i december förra året.

Det nya datacentret av typen eCentre kommer att bli en central del i ett projekt för att etablera samlokaliseringstjänster inom uppkoppling åt en icke nanmgiven kund.

Datacentret kommer att levereras nyckelfärdigt. Byggnationen av centret kommer att inledas omedelbart vid Flexenclosures svenska fabrik i Vara. Det färdiga centret kommer att skeppas till Australien och beräknas vara fullt driftsatt före årslutet.

Det här är andra gången som Flexenclosure får en order på ett eCentre datacenter från en kund i Australien. Flexenclosure fick sitt genombrott på den australiensiska marknaden i december förra året i samband med att man ingick ett strategisk partnerskap med det lokala telekomföretaget Virtutel. Partnerskapet innebär att Flexenclosure kommer att bygga upp till 20 eCentre edge datacenter runt om på den australiensiska kontinenten.