Gå direkt till Nyheten (Misstänkta för Vedumbrand släppta)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Måndag 24 februari 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Misstänkta för Vedumbrand släppta

Publicerad fredag, 27 juli 2018, 14:52 av Björn Smitterberg

ikon-polisDe två personer som varit anhållna i samband med utredningen av branden vid en pumpstation i Vedum släpptes under eftermiddagen under fredag den 27 juli.

Det skriver Polisen i ett pressmeddelande i eftermiddag.

– De frisläppta har hörts i utredningen kring branden vid pumpstationen och förrådet vid isbanan i Vedum. Vi har nu kontrollerat deras uppgifter och varför de befann sig i närområdet. De är inte avförda från utredningen men åklagare har hävt anhållandet. Jag vill poängtera att de inte förhörts med anledning av de övriga bränderna i Skaraborg, säger Lars Johansson, enheten för grova brott i Skaraborg.

Polisen jobbar intensivt med den senaste tidens bränder i och omkring Vedum. Parallellt med de två anhållna har utredningsarbetet fortgått kring andra delar.  Det handlar om både utredningsåtgärder, spaningsinsatser och trygghetsskapande åtgärder. Polisen har ökat sin närvaro sedan tidigare och fortsätter med det

– Vi samverkar även med de boende i samhället för att minska risken för fler bränder. Vi är tacksamma för all hjälp vi får från allmänheten och tar gärna emot information som kan hjälpa oss att lösa de bränder som skett, säger lokalpolisomårdeschef Fredrik Malm.

Fler poliser i Vedum

Polisen jobbar intensivt med att lösa och förhindra nya bränder. Det handlar om både utredningsåtgärder, spaningsinsatser och trygghetsskapande åtgärder. Polisen har ökat sin närvaro i Vedum både med uniformerad och med civil personal. Spaningsledningen har även fått förtur i region Väst när det gäller tekniska undersökningar för att snabbt få resultat i utredningarna.