Gå direkt till Nyheten (Polisen bötfäller personer som grillar eller eldar)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 18 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Polisen bötfäller personer som grillar eller eldar

Publicerad Wednesday, 25 July 2018, 16:25 av Björn Smitterberg

Polisen i region Väst kommer att rapportera personer som grillar eller eldar och därmed bryter mot det rådande eldningsförbudet.

Under onsdagen beslutade Länsstyrelserna i Västra Götaland och Halland om totalt grill- och eldningsförbud. Polisen i region Väst kommer att rapportera dem som trots detta väljer att grilla, oavsett om det sker på offentlig plats eller hemma i den egna trädgården. Förbudet gäller för alla typer av grillar och bränslen på alla platser.

Det skriver Polisen i ett pressmeddelande i eftermiddag.

– Den extrema torka vi har just nu innebär en kraftigt ökad brandrisk och stora påfrestningar för samhället. Därför ser vi allvarligt på överträdelser och väljer att rapportera alla som bryter mot förbudet, säger tillförordnad regionpolischef Robert Karlsson.

Den som trotsar eldningsförbudet gör sig skyldig till brott mot lagen om skydd mot olyckor. Att bryta mot förbudet är straffbart och kan leda till böter.

Allmänheten uppmanas att agera om de ser någon bryta mot eldningsförbudet: i första hand genom att prata med personen i fråga, i annat fall genom att ringa polisen på telefon 114 14 om det inte är akut.

– Genom att respektera eldningsförbudet bidrar allmänheten till att vi kan lägga våra och räddningstjänstens resurser på rätt saker, säger Robert Karlsson.