Gå direkt till Nyheten (Nya anlagda bränder i natt – försökte tända på skola)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Lördag 22 februari 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Nya anlagda bränder i natt – försökte tända på skola

Publicerad onsdag, 25 juli 2018, 07:01 av Björn Smitterberg

polis-ikonUnder natten till onsdagen har ytterligare bränder inträffat – efter den som startade vid 21-tiden när ett uthus brann i Vedum. Brandkåren har dessutom hanterat en brand i terrängen i Norra Härene.

01,32 Brand i byggnad
Det är en mindre fristående byggnad vid Bengt Jonsgården i Saleby. Enligt Polisen ödehus. Troligen är branden anlagd. Inga personskador.

01,34 Brand i byggnad
Räddningstjänst samt polis larmas till Skolgatan där Västra Skolan brinner. Det brinner i fasaden samt ryker från taket när brandmännen anländer till platsen. Elden kan begränsas. Vissa spår kan säkras och utredningen ska fortsätta.

En helt annan händelse; Vid midnatt larmas poliser till en bostad i Lidköping där ett par bröder börjat bråka om en dator. Situationen lugnas ned, men efter två timmar börjar bråket igen och poliser får åter lugna ner bröderna.

Några händelser i Västra Götaland i natt:

22.37 Tidaholm, grov misshandel.
En kvinna blir knivskuren på Holmavägen av en känd gärningsman. Det rör sig om avvärjningsskador i samband med ett bråk men anmälaren behövde ej åka med ambulansen till sjukhus utan togs om hand på platsen. Polisen kan gripa mannen som gjort sig skyldig till brottet i en bostad i grannskapet.

00.39 Trollhättan, skadegörelse genom brand.
Flera fordon brinner på Myrgången varför räddningstjänst samt polis larmas till platsen. Man släcker bränderna och det visar sig att två bilar är totalt utbrända samt tre är skadade. Vittnesuppgifter noteras och bifogas anmälan som skrivs, ingen gripen.

 

01.54 Göteborg, personrån.
En person grips av en allmänhet då denne har stulit en mobiltelefon på Slussgatan. Polis till plats som övertar gripandet och tar uppgifter för en anmälan. Mannen får även följa med för provtagning då han visar tecken på drogpåverkan.