Gå direkt till Nyheten (Psalmer i jazzig ton – Otterstads kyrka i kväll)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 08 juli 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Psalmer i jazzig ton – Otterstads kyrka i kväll

Publicerad onsdag, 18 juli 2018, 12:05 av - Inskickat material

otterstad-trio180718Onsdagens Musik i sommarkväll i Otterstads kyrka har rubriken ”Och världen vaknar ” – nya psalmer i jazzig ton. Gäster denna kväll är Katarina Josephssons Trio. Katarina Josephsson Trio spelar både egenskrivet material och enstaka standards. Genren är modern jazz med tydliga melodier och texter som berör. I det här programmet framförs nyskrivna psalmer av Anders Frostensson-stipendiaten Anders Josephsson, tonsatta av Katarina Josephsson och Karl Magnús Andersson.

Katarina Josephsson – sångerska, sångpedagog och musikjournalist. Hon är sångerska i världens äldsta storband, Whispering Band och under fem år körledare för gospelkören Svart på vitt. Till vardags finns hon på Örebro Kulturskola, där hon har ansvaret för skolans musikallinje. Dessutom frilansar hon för Sveriges Radio, både som gudstjänstproducent i P1 och programledare för Andliga sånger, som sänds varje söndagsmorgon i P2.

Rasmus H Thomsen – Rasmus H Thomsen är utbildad pianist på Rytmisk Musikkonservatorium i Köpenhamn och har sen 2011 bott i Örebro där han arbetar som musiklärare. Rasmus är dessutom en mycket aktiv frilanspianist och har släppt flera skivor, bland annat med sin grupp SE-Quartet.

Patrick Westin – flitigt anlitad saxofonist, träblåsare, kompositör och arrangör i många olika större och mindre konstellationer. Utbildad vid Musikhögskolan i Örebro.

Kvällens aftonbön leds av komminister Sophia Sahrin Granevik. Det är fri entré men du har möjlighet att ge en gåva till Bukobahjälpen. Efteråt serveras cider och salta pinnar på kyrkbacken.

Otterstads kyrka kl 20