Gå direkt till Nyheten (Moderaterna i Lidköping: Våra viktigaste frågor)

 1. Lidköpingsnytt.nu
 2. Tisdag 16 juli 2019
 1. Dagens namn:
 2. Reinhold och Reine
 3. I morgon:
 4. Bruno

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Moderaterna i Lidköping: Våra viktigaste frågor

Publicerad söndag, 15 juli 2018, 19:45 av Redaktionen

modraternalidkopinglogo– Detta är frågorna  vi vill diskutera i valet, skriver Lidköpingsmoderaternas ledare rasmus Möller i ett pressmeddelande i kväll.
– Lidköping är i grunden en fantastisk stad, och lyckas vi hantera tre viktiga frågor kommer Lidköping fortsätta vara det.

Moderaterna i Lidköping startade under hösten 2017 ett arbete med att lyssna in invånare, föreningar, företag och intresseorganisationer kring hur vi kan göra Lidköping till en stad för alla. Inför valrörelsens start i Lidköpingsvalet 2018 säger vi moderater att den lokala valrörelsen bör handla om hur vi långsiktigt ser till att ha en ekonomi i balans, hur vi ökar bostadsbyggandet så alla får en bostad att flytta till och hur vi får ett mottagande och en integration som fungerar i större utsträckning än idag.

Grunden för att Lidköping långsiktigt ska bli och fortsätta vara en bra och fungerande kommun är en ekonomi i balans. En ekonomi där vi årligen gör överskott som vi kan betala framtidsinvesteringar med. Kommunens lån är redan nu, på grund av misskött ekonomi, i miljardklassen. Detta bör valrörelsen handla om – kommunens framtid kan inte hänga på framtida högkonjunktur och nollränta.

Vi behöver öka bostadsbyggandet! Kommunen har anmält bostadsbrist till Boverket sedan 2010 och vi har 7000 personer i det kommunala bostadsbolaget AB Bostäders kö. Vi hör berättelser från lokala fastighetsägare som säger att de flera gånger i veckan har kö när de öppnar upp sina kontor på morgonen. Kommunen behöver ta krafttag för att få fler privata intressenter att bygga i vår kommun.

Lidköpings mottagande och integrationsarbete behöver bli bättre. Tiden fram tills du börjar SFI behöver bli kortare och mer samhällskunskaps krävs. Ett fungerande arbete med bostäder behövs där man inte går före den vanliga bostadskön, men där man ändå får bostäder som är acceptabla. Där stort fokus ligger på att arbeta mot hederskultur och där varje insats har som slutsats att individen ska komma i arbete.

Lidköping är i grunden en fantastisk stad, och lyckas vi hantera ovanstående tre frågor kommande år kommer Lidköping fortsätta vara det. Detta vill vi att det politiska samtalet i valet 2018 i Lidköping handlar om, för att vi ska kunna bli ett Lidköping för alla.

4 kommentarer på “Moderaterna i Lidköping: Våra viktigaste frågor”

 1. Jörgen Larsson skriver:

  Oj, det var mycket utan att nämna det otrygga Lidköping. Eller är den frågan borta efter att MUF vill förlänga öppettiderna på krogen?
  Eller glömmer ni trygghetsfrågan för att din skolverksamhet ska kunna bestå, Rasmus? För visst är det dubbelmoral att förse Lidköping med öltält och sedan hävda att det är stökigt på stan?
  Berätta för oss, hur tänker du här

 2. Björn Smitterberg skriver:

  Jörgen Larsson har skrivit fel. Det är inte skolverksamheten som avses utan krogverksamheten. Som komplettering av red: Rasmus Möller är oppositionsråd på deltid. Han har även ett företag i restaurangbranschen.

 3. Ove Nordström skriver:

  Betyder detta att 2015, 16 och större delen av 2017 så lyssnade inte Moderaterna i Lidköping på någon?

 4. Jonas skriver:

  För mycket metaforer och vad som är dåligt men som vanligt inget konkret vad de vill göra och ändra på…

Kommentarerna är stängda