Gå direkt till Nyheten (Äntligen blir Torgbon kulturbro
Risk att få skotthål på lördag)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 20 februari 2019
  1. Dagens namn:
  2. Vivianne
  3. I morgon:
  4. Hilding

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Äntligen blir Torgbon kulturbro
Risk att få skotthål på lördag

Publicerad onsdag, 11 juli 2018, 14:52 av Björn Smitterberg

danielwaggeth2Under lördagarna i juli kommer Torgbron i Lidköping att bli kulturbro. Bron har använts för ändamålet tidigare, men nu blir det med ett varierat och brett program med alla möjliga konstformer. Det lovar Daniel Waggeth som arbetar med kultur i Lidköpings kommun och som är projektledare för Kulturbron.

Här ska det blir bildkonstnärer, musikkonstnärer, poeter och annat. Besökarna kan gå rakt över bron, andra kan stanna till en stund och den som stannar sådär trekvart hinner med mycket – bl a att pröva sin egen poetiska ådra.

Programmet varierar sålunda. På lördag blir det sminkning med Elisabeth Söderberg som sminkar personer i Lisebergs skräckattraktioner.  En v hennes specialiteter är skotthål.

Regionens KulturUngdom medverkar med en utställning liksom Västarvet med ett stort konsthantverk. Gycklarna Knaster & Knas medverkar under en timme på lördag med start  10,30. Det är de yngstas främsta favoriter.

Lidköpings kommun håller sig med ett eget husband i sommar. Det är ett feriejobb tre unga har.

sommarband

Elias Inghammar, basist och sångare, Linus Andersson, pianist, och Felix Warneke, trumpet, kommer att synas på olika håll i Lidköping i sommar. På Kulturbron underhåller dom. 

Om mantittar en dryg vecka framåt – till den 23 jule – så är repslagning ett inslag. Här används t-shirts, lakan och plastkassar för att göra rep. Det blir även fäktning och musik.

mohammad-heydari2018

Mohammad Heydari är en konstnär som bott i Lidköping i tre år. Han kommer lördagen den 28 juli att medverka med att visa origami. Den här saken på bilden har tagit flera dagar att göra, den består av 2.000 små vikta papperslappar. 

Lördagen den 28 bjuder arkeologer på en vandring i Gamlestan och visar lite märkvärdiga platser.

Programmet utlovas i sin helhet på kommunens hemsida (men fanns på onsdagen ännu inte) – klicka.

danielwaggeth

Daniel Waggeth är projektledare för Kulturbron – hans normala arbetsplats är biblioteket. 

Inga kommentarer

Kommentarsfunktion är inaktiverad för denna nyhet