Gå direkt till Nyheten (Nu cruisar man i Lidköping – men på Nya Stadens torg är det nästan tyst)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 13 juli 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Nu cruisar man i Lidköping – men på Nya Stadens torg är det nästan tyst

Publicerad torsdag, 05 juli 2018, 19:13 av Redaktionen

cruising-.bDet är Gamla Stadens torg som är Lidköpings epicentrum i kväll, när motormullret hörs dovt över stan och hundratals bilar kör fram och åter.
Men det känns inte som det är riktigt samma tryck från publikhåll som förra året. Det finns trots allt gott om plats för åskådare.
ikon-bildreportage

cruising-.b

Flera specialister på bilar var på plats – dessa två unga åskådare var förvånansvärt kunniga på området. Det verkade som de räknade racerbilar och fick diskutera en del vad som verkligen var racerbilar.

cruising-c

Gamla Stadens torg är centrum för festligheterna när ACCS Lidköping i kväll arrangerar cruising. Det är en lokal företeelse som sammanfaller med Power Big Meet på Hovbyfältet men alltså har olika arrangörer.

cruising-bron

Torgbron har gott om folk i kväll.

cruising-stadt

Stadt har specialprogram och har flyttat ut verksamheten utomhus.

cruisingjosefbunyemen

Josef Bunyemen är verkligen en av Lidköpings entreprenör med driv. Han har utökat sin servering – Josef´s – med 200 platser, anställt personal som hade fullt upp.
– I morgon sätter jag upp TV-apparater på uteserveringen. Då kan man se fotboll här också, och jag fortsätter även att ha fotbollsfest även nästa vecka. Helst ska Sverige gå vidare – jag har ju en svensk flagga uppsatt.

cruising-a

En del bilar har hög frigång, andra knappt någon alls. Den här kanske är höj- och sänkbar – för annars kommer bilen att slitas ned underifrån. 

cruising-e

Plåten blank så man kan spegla sig – så är det med finbilarna. I morgon har finbilarna egna tider. Och kör bl a på torget. 

cruising-d

Många fotograferar och följer uppvisningen av bilar noga.

cruisingvärd

Här sållas katterna från hermelinerna. I en hermelin färdades kommunalrådet.
Jonas Sundström – dock inte i en blåvit kommunal tjänstebil utan i en egen Buick av 1963 års modell. 

cruising-fMorsning korsning

pbm-2018-07-05-norsk-peterbilt-2Mycket krom går att finna i stan en sådan här kväll. Den här gamla Peterbilt-lastbilen från Norge är visserligen en amerikanare men lite för stor för att få vara med på cruisingen.

pbm-2018-07-05-wennerberg-inslappEtt  av insläppen till årets cruising finns på Wennerbergsvägen.

pbm-2018-07-05-rysk-bilDet kommer även långväga besökare till Power Meet. Den här vackra bilen kommer ändra från Ryssland.

pbm-2018-07-05-ligg-lagtDet gäller att se till att ventilationen är god och i övrigt ligga lågt.

pbm-2018-07-05-gamla-stadens-torg-2På Torgbron och vid Gamla Stadens Torg var det ganska många åskådare, i övrigt var det lugnt. De poliser Lidköpingsnytt har pratat med bekräftar att det än så länge är ganska få besökare och bilar i Lidköping. Anstormningen väntas till i morgon och på lördag.

Bilderna är klickbara till större format. Artikeln kan komma att utökas senare.
– Reportage: Joakim Stegelmeyer och Björn Smitterberg