Gå direkt till Nyheten (Familjedag drog tusentals till Stadsträdgården)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 13 juli 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Familjedag drog tusentals till Stadsträdgården

Publicerad söndag, 01 juli 2018, 16:08 av Björn Smitterberg

stadträdg180701cDet blev en stor familjedag i solskenet i Stadsträdgården i dag, när barnfavoriterna Pettson med katten Findus, ankor, storgäddan Gert och allt annat stod på Dina-scenen. Hela Pettsons gård var med.

Och på annat håll i parken kunde besökarna passa på att se på annat, exempelvis skulpturen Vattenhämtaren. Den är inte helt färdigmonterad i dag, men är på ett kort besök i Lidköping. skulpturen skall hinna besöka 14 kommuner i Skaraborg innan den till hösten återfår sin placering på torget i Tidaholm.

vattenhämtaren180701

Vattenbäraren skapades av konstnären Jan Steen och den historiska bakgrunden för statyn är de arbetare som hämtade vatten från stadens brunn mitt på torget och gick med detta till Vulcans tändsticksfabrik. De hade hinkar i ett ok och sedan ofta två hinkar i händerna.

stadträdg180701a

Mycket folk var det som besökte Stadsträdgården och förutom ovan nämnda blev det också möjlighet för publiken att pröva sin färdighet i att skapa konst.

stadträdg180701b

stadträdg180701a

Bilderna är klickbara till större format.