Gå direkt till Nyheten (MUF: Lidköpings kommuns klåfingrighet)

 1. Lidköpingsnytt.nu
 2. Måndag 17 juni 2019
 1. Dagens namn:
 2. Torborg och Torvald
 3. I morgon:
 4. Björn och Bjarne

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

MUF: Lidköpings kommuns klåfingrighet

Publicerad lördag, 30 juni 2018, 18:14 av Insändare

debatt-insikon– Om Lidköping ska klara nuvarande och framtida befolkningsmål krävs krafttag, på alla plan.
Det skriver robin Nerell, MUF, som anklagar Lidköpings kommun för klåfingrighet

Moderata Ungdomsförbundet i Skaraborg förespråkar en stadskärna fylld av liv och rörelse. Ett centrum som välkomnar människor och är en naturlig plats att umgås på. Lidköping har här stor potential till att bli en stad som kännetecknas av liv och rörelse. Tack vare många företagare, trevliga serviser och duktiga krögare har vi ett rikt restaurangutbud som sträcker sig från pittoreska caféer till storslagna cateringfirmor. Det är inte utbudet som begränsar Lidköping som nöjesstad.

Begränsningarna sitter mångt och mycket i kommunhuset med Jonas Sundström som disponent. Den restriktiva alkoholpolitiken tillsammans med restriktiva öppettider för krogar och restauranger tyder inte på annat än okunskap och rädslan för förändring.

Argumenten mot längre öppettider på krogarna brukar lyda att folk skulle konsumera mer alkohol och att det per automatik resulterar i oreda och stök. Det många missar är att vår alkohollagstiftning föreskriver att man inte tillåts servera människor som är märkbart berusade. Alltså bör redan existerande lagstiftning hantera eventuella överförfriskningar. Oavsett vad som serveras eller när det serveras.

Senaste veckan har vi sett förbud mot försäljning av helrör samt avslagna bygglov för krögare som vill utveckla verksamheten. I längden är detta en oerhört farlig utveckling för den traditionsfyllda restaurangnäring vi har i Lidköping.

För mig verkar det som att majoriteten inte litar på att våra duktiga krögare klarar av att följa lagstiftningen. Varför skulle man annars förbjuda servering av helrör, tillämpa restriktiva öppettider samt hindra verksamhetsutveckling?

Vi i Moderata Ungdomsförbundet är övertygade om att Lidköpings krögare är kapabla nog att följa nuvarande lagstiftning utan förmynderi och politisk klåfingerhet.

Robin Nerell
Distriktsordförande MUF Skaraborg

3 kommentarer på “MUF: Lidköpings kommuns klåfingrighet”

 1. abpot skriver:

  -Ja inte är det kul då man vaknar upp dagen efter och tittar i sin plånbok som visar sig vara mer eller mindre tom efter ett krog besök. —Det är ju svindyrt för en mindre bemedlad plånbok att deltaga i din åsikt.
  -Tycker mest att unge moderaten verkar önska fylla krögarnas och restaurangernas förmögenheter till att bli högre, mera än vad de får av besökarna i dagens verklighet… Ge dina kr till de som behöver istället, min unge man… Mvh

 2. Leif Johansson skriver:

  Hur tycker ni att slopande av parkeringshus vid entré syd passar in i er bild då? Och slopande av butikslokaler?

 3. Watchingeye skriver:

  Du menar att krögarna inte säljer alkohol till märkbart berusade alltså? Antingen lever du i en alternativ verklighet eller så ser du hellre att krögarnas fickor sväller på alkokunsumenters bekostnad vad gäller hälsa. Ett rackarns hyckleri vad gäller alkohol och tobak i detta land. Häxjakt på rökare och alkoförsäljning i gårdsbutiker….hmmmmm. Svårt att ta denna typ av politisk rappakalja på allvar. /Mvh rökande alkoholkonsument

Kommentarerna är stängda