Gå direkt till Nyheten (Hört på stan: Mycket ska man få vara med om…)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 23 september 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Hört på stan: Mycket ska man få vara med om…

Publicerad fredag, 29 juni 2018, 12:00 av Björn Smitterberg

ikon_bjoerns2Ja, mycket ska man behöva uppleva. Som i dag när temperaturen knappt kommer över 20-graderstrecket. Vart tog det tropiska Lidköping vägen? Kanske återkom mer igen. Redaktören har ju inget emot värme.
Är det inte riksdagens fel så är det EU:s. 

För övrigt hörde jag av ett barn häromdagen att EU bestämt hur många prickar en nyckelpiga ska ha. Det sägs ju att av barn får man alltid höra sanningar.

Sant är dock att när redaktören häromdagen fångade ett lite flygfä och försiktigt skulle föra ut det i utomhus-frihet så satt fät snällt på handen. Redaktören så att det såg ut precis som en nyckelpiga – men med ett undantag. Det var grönt fä med svarta pricka i stället för rött. Redaktören började fundera på vad barnbarnet nu släpat hem från lekplatsen.

På tal om att släpa hem och släpa bort.
Var är sofforna?
När Torgbron uppgraderades häromåret sattes fasta soffor på plats, där man kunde vila sig. Fyra stycken. Av dessa fyra finns nu ingen kvar. Om något stulit de rejält fastsatta sofforna borde vi kanske vara glada för att tjuvarna inte tagit med sig hela bron. Men redaktören gillade att sitta där i solskenet då och då. Precis som att andra soffor lite här och var används. Visst börjar redaktören bli gammal, men för den skull använder han inte släktforskning och inte fågelmatning som tidsfördriv.
I våras tittade redaktören in i ett släktforskningsprogram. det kostade honom nära tusen kronor att upptäcka att alla andra redan släktforskat på redaktören. Det är ganska fräckt av släktforskare att gå in i andras uppgifter. Flera av uppgifterna hör heller inte hemma i register – en och annan behöver nog städa.

För redaktören är det nu en omställning. det handlar mer om sommarevenemang än om politiska evenemang. Lidköping har ju som bekant valår fem veckor vart fjärde år. Normalt ser ju politikerna hela fyra år som det som lägger grunden för väljarna. Men i augusti börjar man att se till att allt som ska glömmas verkligen glöms. Nu skall det ogjorda tas fram.

i Lidköping kan  fullmäktigevalet bli spännande. Vilka partier får fler ledamöter, och vilka får då i stället färre. Just nu är det så att Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet regerar tillsammans. Ibland, alltså ibland, känns det som att det är viktigare att genomföra egna idéer än de bästa. Och den här majoriteten balanserar på en skör tråd. Ska den bli starkare – eller förlora? Det är i sommar det ska avgöras. Det finns opinionsmätningar – men de är inte särskilt relevanta, då för få blivit tillfrågade.

Valår – då händer det omöjliga. Regeringen som av utrikespolitiska skäl, som en markering, bestämt att inte åka till VM i fotboll i Ryssland meddelar nu, sedan Sverige överraskande gått vidare, att det beslutet bara gällde grundspelet. Beslutet om protest mot rysk utrikespolitik gäller inte åttondelsfinaler.
Låt oss ponera att Sverige vinner över Schweiz och når ännu högre målsättningar då – blir Putin bjuden på statsbesök till Stockholm då, som vänskapsbesök. Kanske åker regeringen till Krimhalvön på semester?

Nej, ut i sommarvärmen – den ska ju återkomma i morgon lördag. Många går på semester nu. Det innebär att Lidköpingsnytts nyhetsbrev inte utkommer de närmaste veckorna. Det kommer nämligen mängder i retur med uppgifter om ”mottagarens e-postlåda är full” eller ”jag är på semester långt från stan, har stängt av datorn och mobiltelefonen” o s v.
Redaktören och Joakim har också semester – men det sker på annat sätt. Vi tar ledighet om och när det passar.

Påpeka ska vi att Lidköpingsnytt i dagarna får en ny medarbetare; Maria Green.

På Lidköpingsnytt har vi de senaste veckorna ägnat mycket tid åt att förändra och uppgradera Lidköpingsnytt – såväl tekniskt som utseendemässigt. Vi är inte helt klara än – men blir snart. Än så länge har vi bara hört glada tillrop.

För övrigt blir det svårare för djuren att överleva. Inte ens pausfåglarna finns kvar i radion. Och TV-programmen gör inte många lyckligare – tråkigt är ordet för den som bara har TV som sällskap. Det finns en gammal vits om en mamma som säger om sin son: Han har ingen fantasi, så han borde fått jobb på TV i sommar.

Nästa vecka är det lite trångt om tid för redaktören – läsarna får hålla till godo med detta kåseri två gånger. Eller som dom säger på radio och TV när man lyssnat eller sett ett program: Du kan höra det igen, vi har det på hemsidan.

God helg.