Gå direkt till Nyheten (Solbryggorna – träffpunkt även i år)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Söndag 29 mars 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Solbryggorna – träffpunkt även i år

Publicerad torsdag, 28 juni 2018, 13:17 av Björn Smitterberg

alma-aronsson2018

Solbryggorna vid Lidan i centrala Lidköping har blivit en väl besökt plats – särskilt när solen skiner. Redan förra året prövades kulturevenemang på bryggorna och det har i år fått namnet Sommar på bryggan som en pendang till Sommar i Trägår´n  som håller till i Stadsträdgården företrädesvis på torsdagar och veckoslut.
Sångerskan Alma Aronsson, bilden var redan i dag och fick sand i skorna vid Bryggorna

I juli blir det – i kombination med Torgbron – ett tiotal evenemang med kulturella förtecken. På bryggan kommer unga artister att få spela.

– Artister vi tror är på uppåtgående och som är hemmahörande i Lidköping eller dess närhet, säger Lisa Holmström-Gustafsson som håller i evenemanget för kommunens kulturenhet.

Medverkande är dock flera. Destination Läckö-Kinnekulle är med liksom Tillväxt Lidköping som vill locka så många som möjligt till Lidköpings centrala delar.

En arrangör/producent har man tagit hjälp av Mauritz Pettersson, som driver ett företag i branschen. Han har lockat flera artister till bryggan, och kommer även själv att spela. fem tisdagar i juli klockan 19.

erik-timmersjö-fotoanniehyrefeldt

Det börjar på tisdag den 3:e med med Erik Thimmersjö från Nossebro (Foto: Annie Hyrefeldt)

alma-aronssonb2018

Alma Aronsson vill många i Lidköping höra mer av och det går utmärkt den 10 juli då hon kommer tillsammans med Olle Tidblom. På bilden Alma Aronsson. 

Rickard_J-privat180628

Rickard J (Johansson) – en erfaren musiker som spelat in flera skivor. Till Bryggan den 17:e

Vilma-Karlsson_-privat

Blues och soul kan det säkert bli när Lidköpingssångerskan Wilma Karlsson finns på bryggan den 24 juli.

musikpåbryggan

Joaqim och Mauritz är barndomsvänner och har haft musik som ett av sina gemensamma intressen. Mauritz Pettersson -. nedan – är även producenten m m bakom underhållningen på bryggan.

mauritzpettersson