Gå direkt till Nyheten (Debatt om bilen och landsbygden)

 1. Lidköpingsnytt.nu
 2. Måndag 17 juni 2019
 1. Dagens namn:
 2. Torborg och Torvald
 3. I morgon:
 4. Björn och Bjarne

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Debatt om bilen och landsbygden

Publicerad tisdag, 26 juni 2018, 13:59 av Insändare

debatt-insikonRegeringen hotar landsbygden genom höjda skatter och regleringar skriver moderata riksdagsledamoten Sten Bergheden.

Socialdemokraterna och Miljöpartiet hotar bilen och landsbygden.

Snart har det gått fyra år med socialdemokraterna och miljöpartiet i regeringsställning. De har höjt bensinskatten, höjt dieselskatten, höjt fordonsskatten, försämrat reseavdraget och infört miljözoner som riskerar att stänga dieselbilar ute från våra städer. Bensin- och dieselskatten är de högsta i EU och detta i ett land som Sverige som är både stort och glesbefolkat och där bilen är helt nödvändig.

Redan innan miljözonerna ens har införts i någon stad har värdet på alla landets dieselbilar skadats. Det kan handla om 10.000-tals kronor för människor som köpt en modern dieselbil med miljöpremie i god tro.

Istället har regeringen infört premier på el-cyklar som enligt en färsk rapport från riksdagens utredningstjänst tydligt pekar på att dessa bidrag har använts mest av de som bor i Stockholms län.

Regeringen driver en politik som slår mot alla som inte kan gå, cykla, åka tunnelbanan eller spårvagn till jobbet. Detta är en landsbygdsfientlig politik som slår hårt mot alla oss här i Skaraborg.

Socialdemokraterna går dessutom till val på fortsatta skattehöjningar på bensin och diesel samtidigt som miljöpartiet till och med nu vill förbjuda försäljning av bensin och diesel i Stockholm.

Vi moderater går istället till val på att sänka skatten på bensin och diesel, stoppa kilometerskatten som S/MP vill införa och ta bort flygskatten. Vi tänker ta ansvar för en sund miljöpolitik men som också möjliggör att hela Sverige kan leva.

Den 9 september kan alla hjälpas åt att rösta bort denna landsbygds- och bilfientliga regering.  Vi vet att både bilen och transporterna behövs för att hela Sverige ska kunna leva. Vi moderater vill att människor ska kunna leva och bo på landsbygden utan att bli straffbeskattade.

Sten Bergheden (M)
Landsbygdspolitisk talesperson
Riksdagsledamot Skaraborg

6 kommentarer på “Debatt om bilen och landsbygden”

 1. Jan Johansson skriver:

  Jag kan lägga min röst vart som helst, bara Mp försvinner ur regeringen.
  Det värsta är att dom troligen kan smila in sig även hos det borgerliga blocket om det kniper.
  Således är det säkraste alternativet att rösta på SD.

 2. Redaktören skriver:

  Uppgiften om att bidrag till elcykel främst gått till Stockholmare är inte helt korrekt enligt faktagranskning Faktiskt.se. Elcykelpremien har främst gått till södra Sverige.
  /redaktören

 3. Nisse skriver:

  Finns inget säkert med att rösta på SD….

 4. Watchingeye skriver:

  Ok, då vet vi besked kring M.s storsatsning på bilismen, vilket då gynnar landsbygden.
  Det där med en kollektivtrafik som är väl utbyggd och som kan ses som ett ekonomisk realistiskt alternativ till bilismen….vad gäller vår landsbygd, det är inget ni reflekterat nåt nämnvärt på då, antar jag…eftersom ni inte nämner ett pip om det.

 5. Ove Nordström skriver:

  När Alliansen regerade med stöd av SD blev vi av med en mjölkbonde per dag.
  Så Bergheden kastar sten i glashus i vanlig ordning.

 6. Watchingeye skriver:

  Måste bara ställa en fråga som alltid gnager hos mig. Jag kanske fattar totalt fel när jag uppfattar denna typ av ”DEBATTARTIKLAR” som en inbjudan till dialog från partiers sida.
  Dialog inbegriper respons på presumptiva väljares reaktioner, men det förekommer verkligen aldrig från ”debatterande” partiers sida.
  Snälla Redaktörn….hur ser du på det hela? Är jag bara naiv och korkad som förväntar mig svar från politikerna??

Kommentarerna är stängda