Gå direkt till Nyheten (Traditionen: I kväll startar musikkvällarna i Otterstad kyrka)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 08 juli 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Traditionen: I kväll startar musikkvällarna i Otterstad kyrka

Publicerad fredag, 22 juni 2018, 12:31 av - Inskickat material

Som traditionen bjuder startar årets upplaga av Musik i sommarkväll på midsommarafton i Otterstads kyrka.
Därefter är det varje onsdag under juli och augusti.

På midsommarafton medverkar två sommarboende på Kållandsö, sopranen Christina Franzén Johanson och organisten Peter Johanson. De medverkar med sång, orgel och flygel och bjuder på ett klassiskt program med några sommarpärlor.

Kvällens aftonbön leds av komminister Sophia Sahrin Granevik. Det är fri entré och en kollekt tas upp till Bukobahjälpen i Tanzania.
Otterstads kyrka midsommarafton 18.30

Christina Franzén, musikdirektörsexamen och soliststudier vid Musikhögskolan Göteborg och sedan soliststudier i Stockholm för bl.a. professor Folke Sällström. Hon har dessutom deltagit i flera s.k. mästarkurser för bl.a. Oren Brown (New York) och Birgit Nilsson.

Hon har under årens lopp medverkat som solist vid olika romans och operakonserter och vid framföranden av kyrkomusikaliska verk i Sverige och övriga Europa. Bl.a. vid ett flertal tillfällen i Rom som t.ex. vid Svenska Ambassaden i närvaro av ambassadörer från hela världen. Hon har framfört sakrala verk av bl.a. Mozart och Mendelssohn vid konserter i Peterskyrkan och andra berömda katedraler. Paret har dessutom gjort många konsertturnéer runt omkring i Europa och även USA.

Peter Johanson, musikdirektörsexamen i Göteborg och är sedan 1989 organist i Askims kyrka där han leder 4 körer. Kyrkokör, ungdomskör, konfirmandkör och Ladies International Choir of Gothenburg. Han arbetar med all typ av musik men är också specialiserad på interpretation av äldre klavermusik och är ofta anlitad som continue-cembalist/organist vid oratorier.

En av höjdpunkterna i parets karriär var konsert i Peterskyrkan samt privataudiens då de fick den stora äran att träffa och tala med påven Johannes Paulus II.