Gå direkt till Nyheten (SD svarar på Ove Nordströms fråga: Jo, vi har förmågan!)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Måndag 17 juni 2019
  1. Dagens namn:
  2. Torborg och Torvald
  3. I morgon:
  4. Björn och Bjarne

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

SD svarar på Ove Nordströms fråga: Jo, vi har förmågan!

Publicerad onsdag, 20 juni 2018, 07:11 av Insändare

debatt-insikonSD Lidköping uppger som svar på en tidigare fråga i en debattartikel av Ove Nordström att man tidigare visat att det är det enda enskilda parti som visat vad man vill och att partiet har förmågan att göra budgetförslag.

(Se tidigare artikel av Ove Nordström – klicka)

SD Lidköping svarar Ove Nordström med vänner.

Det glädjer mig att intresset är så stort för att SD i Lidköping inte har lämnat förslag på en driftsbudget för 2019 och plan 2020-2021.
Varför då?

För det första. Har vi förmågan? Jodå det har vi och vi har lämnat in driftsbudget och investeringsbudget varje år i denna mandatperiod utom i år.

Vi har med utförliga budgetdokument visat vår långsiktiga inriktning och som vi fortfarande står för. SD är det enda enskilda parti som har visat vad vi vill med våra budgetförslag under mandatperioden.

Vi har dessutom lämnat 25 motioner till Kommunfullmäktige under denna mandatperiod.

För det andra. Det stämmer att vi tycker att budgetprocessen är utdragen och ineffektiv. Vi kommer att lämna ett eget förslag till ny budgetprocess till Kommunstyrelsen i september.

För det tredje. Vi kommer att lämna ett förslag till driftsbudget i detalj i oktober och eftersom det nya Kommunfullmäktige ska enligt kommunallagen fastställa budget och skattesats senast i november så kommer vi att deltaga med full kraft i den budgetdebatt som i samband med det beslutet hålls. Då får vi också se om den budget som togs i kommunfullmäktige igår är densamma.

Nu sparka jag tillbaka bollen med följande:

Nu är det valår och de rödgröna i Lidköping lämnar ett förslag till driftsbudget ihop. Lever de i symbios med varandra?
Vad vill Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet var för sig?
Jag har under denna mandatperiod inte sett en enda motion från Socialdemokraterna och Miljöpartiet. Det kanske man inte behöver när man sitter i majoritet år efter år och låter förvaltningarna komma med alla förslagen som genast görs till sina egna förslag.
Det tyder på ett svagt politisk nytänkande från de rödgröna som upplevs alltmer trötta och behöver pigga upp sig med några år i opposition.

Vad vill Socialdemokraterna i Lidköping efter 24 år i majoritet? Jag vet inte. Jag vet inte heller vad Vänsterpartiet och Miljöpartiet vill? Vad vill ni?

Avslutningsvis.SD fokuserar på att visa våra långsiktiga politiska vägval i en folder som heter Framtid Lidköping.

Foldern kommer att delas ut till samtliga hushåll i Lidköping i augusti.
Jag är övertygad om att alla väljare som vill veta vad dom får om dom röstar på SD kommer att veta det när det är dags att rösta.

Vi kommer att finnas på torget med våran valstuga och svara på era frågor om vår politik. Jag hoppas vi ses där!

Roberth Andersson
Ordförande SD Lidköping
Kandidat till Kommunfullmäktige

En kommentar på “SD svarar på Ove Nordströms fråga: Jo, vi har förmågan!”

  1. Stefan Nilsson skriver:

    Apropå svar. Vad hände med MP och deras svar på hur listan togs fram Ove? Har du släppt den frågan nu eller driver du den vidare?

Kommentarerna är stängda