Gå direkt till Nyheten (Vänersjöfarten på Almedalen 2018)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 25 maj 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Vänersjöfarten på Almedalen 2018

Publicerad tisdag, 19 juni 2018, 14:23 av Redaktionen


För andra året anordnas ett seminarium under Almedalsveckan med fokus på Vänersjöfarten.

En hållbar utveckling och tillväxt är i fokus och särskilt behovet av en nationell politik som samspelar med den regionala när det gäller att utveckla transporter på och vid Vänern. Ett Väner-seminarium kommer att hållas måndagen 2 juli kl. 15 på den Maritima Mötesplatsen i Visby. Almedalsveckan inleds i år 1 juli.

På seminariet kommer bl a följande frågor att diskuteras:
Hänger den nationella och regionala transportpolitiken ihop?
Hur måste statens ansvar och kommunala satsningar samspela?
Vilka möjligheter för kommunerna runt Vänern ger ökade regionala godstransporter med fartyg och hur bidrar vattenvägen till en mer hållbar regionutveckling?

– Lokal, regional och nationell transportpolitik måste dra åt samma håll. Vi kan inte ha regelverk som motverkar möjligheterna till ökad inlandssjöfart. Vill vi ha ökad sjöfart så måste alla samverka mot det målet”, säger Carina Gullberg, styrelseledamot i Vänersamarbetet, styrelseledamot i Vänerhamn och kommunstyrelsens ordförande i Gullspångs kommun.

Vänersamarbetet är initiativtagare och arrangör. Deltar gör även Vänerns Näringslivsråd, Vänerhamn, Västra Götalandsregionen och Valmet. I panelen deltar även två riksdagsledamöter. Anna Hammargren, f d VD för Maritimt Forum är moderator.