Gå direkt till Nyheten (Flexenclosure levererar till Equador)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Lördag 22 februari 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Flexenclosure levererar till Equador

Publicerad tisdag, 19 juni 2018, 10:10 av - Inskickat material

Flexenclosure färdigställer datacenter i Ecuador för ett av USA:s största IT- och telekommunikationsföretag.

Flexenclosure, med verksamhet i vara och Lidköping, har slutfört den första fasen i bygget av ett nytt datacenter i Ecuador för det globala amerikanska IT- och telekomföretaget CenturyLink.

Datacentret ligger i huvudstaden Quito och kommer att användas av CenturyLink för att utöka deras erbjudande inom data- och molntjänster för nya och befintliga kunder skriver Flexenclosure i ett pressmeddelande.

CenturyLink är ett av USA:s största IT- och telekommunikationsföretag med kunder i mer än 60 länder världen över.

Anläggningen kommer också att ha en mångfald av olika fiberuppkopplingar för att kunna erbjuda en datamiljö redo för återstartsplaner, back-up-tjänster och olika former av dataräddning.

Den första fasen i bygget omfattar en våning med en kapacitet på totalt 300kW, och för ett maximalt utnyttjande av byggytan kan det jordbävningssäkra centret utökas till två våningar och därigenom erbjuda plats för ytterligare 100 dataskåp. Datacentret är baserat på Flexenclosures prefabricerade och modulbaserade eCentre och har designats, tillverkats och testats i Flexenclosures svenska fabrik i Vara innan det skeppats till Ecuador.

Flexenclosure har det senaste året haft stora kommersiella framgångar i Sydamerika och bolagets vd David King, ser konceptet med modulbaserade och prefabricerade eCentre som en viktig förklaring till framgångarna.