Gå direkt till Nyheten (Sverigedemokraterna i Lidköping vill förbjuda slöja i skolor)

 
 1. Lidköpingsnytt.nu
 2. 08 juli 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Sverigedemokraterna i Lidköping vill förbjuda slöja i skolor

Publicerad lördag, 16 juni 2018, 17:38 av Björn Smitterberg

sd-logo-ikonI en motion som lämnats till kommunfullmäktige, och som kommer att hanteras vid måndagens sammanträde, har Sverigedemokraterna i Lidköping föreslagit att minderåriga elever i Lidköpings skolor ska förbjudas bära slöja.

I en kommentar sägs:

– Slöja, burka och niqab är inte bara religiösa symboler. De är också symboler för kvinnoförtryck, för värderingar som inte hör hemma i vårt land. Lidköpings kommuns förskolor och skolor ska erbjuda barn ett fredat rum. Fredat från förtryck.

– Vi vill inte heller utsätta skolpersonalen för det förtryck som kan komma från föräldrar som vill kontrollera sina barn.

I motionen hänvisas till den undersökning som Göteborgs-Posten presenterade i början av juni, där frågan var om skolan kan kontrollera om barn bär slöja mot sin vilja. Motionen är undertecknad av Tore Broberg och David Lundin.

– – – –

Läs också debattartikeln 8 juni:  Liberaler: Skolan ska vara fri från religion och ideologi

3 kommentarer på “Sverigedemokraterna i Lidköping vill förbjuda slöja i skolor”

 1. christian skriver:

  det är ju helt rimligt förslag, vad jag minns fick men ej ha keeps så ser inte skillnaden .. så ska inte den ena bort, ne då ska det inte tjafsas om keeps och liknande.. typ mössa som hänger ner över hela facet=)

 2. Benny skriver:

  Dåligt föeslag!

  Islam betyder frihet!

  Att var fri från friheten!

 3. per karlsson skriver:

  Konstigt att (FI)som var så högljudda 1:maj är tysta i denna fråga,de kanske tycker att det är ok. att ha en liten glugg att titta ut i,kanske viktigare för dem att lära sig sparka en karl i skrevet

Kommentarerna är stängda