Gå direkt till Nyheten (Dags igen för Motortorsdag)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 11 juli 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Dags igen för Motortorsdag

Publicerad torsdag, 14 juni 2018, 19:43 av Joakim Stegelmeyer

motortorsdag-2018-torgetIkväll hölls årets första motortorsdag, ett evenemang som börjar bli en sommartradition i Lidköping. På turistbyråns webbplats beskrivs evenemanget som en motorträff för hela familjen. Det stämmer nog ganska bra, för på torget fanns alla åldrar representerade. Trots mycket moln, en kylslagen vind och hot om regn senare på kvällen, hade många kommit till Nya Stadens Torg för att se många vackra gamla och nya fordon. Denna sommar hålls fem motortorsdagar. Övriga kvällar blir 12, 19 och 26 juli samt 2 augusti. Här följer ett bildreportage från evenemanget. Bilderna är klickbara till större format.

motortorsdag-2018-la-salleEn motortorsdagskväll bjuder på många vackra bilar, inte minst från USA. Här är en LaSalle från 1939.

motortorsdag-2018-parkeringParkeringen på torget var mycket välorganiserad med parkeringsvakter. Tanken var att man skulle kunna komma och åka när man ville. Här backas en engelsk Austin A35 Saloon på plats.

motortorsdag-2018-nytt-gammaltPå torget fanns såväl äldre och nyare fordon i en salig blandning. Vad sägs om denna: Ford Sierra, Karmann-Ghia, Saab Sonett, VW Golf och längst bak en Toyota Corolla.

motortorsdag-2018-toyotaMånga bilar har en historia. Thomas Karlssons far ägde för länge sedan en Toyota Carina. Det var många minnen förknippade med bilen och ett drygt arbete att hitta en likadan många år senare. Den skulle vara mörkgrön och i gott skick. Efter mycket letande i hela Sverige hittades denna pärla från 1975 i Otterstad. Nämnas bör att Thomas själv bor i Gösslunda, nästan bara ett stenkast därifrån. Lägg särskilt märke till tärningarna som hänger i framrutan. De var tydligen inte heller lätta att uppbringa.

motortorsdag-2018-mopederPå torget fanns flera mopeder utställda, bland annat två cyklar med hjälpmotor från Försvarsmakten.

motortorsdag-2018-austin-healeyFotografen bli lätt lyrisk när han hittar en sådan vacker logotyp. Vissa saker var i alla fall vackrare förr, eller?

motortorsdag-2018-kulturminneAtt detta skepp är avsett för raggare går inte att ta miste på. Går det att kulturminnesmärka en bil?

motortorsdag-2018-modellÄven de minsta fick sitt lystmäte. Denna modell av en Scania till och med lät som en riktig lastbil.

motortorsdag-2018-matmarknad-2Den internationella matmarknaden var välbesökt under den tidiga kvällen. Det kanske var ett bra drag att båda evenemangen ägde rum samtidigt?