Gå direkt till Nyheten (Konjunkturen fortsättes stärkas i Skaraborg)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 23 januari 2019
  1. Dagens namn:
  2. Frej och Freja
  3. I morgon:
  4. Erika

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Konjunkturen fortsättes stärkas i Skaraborg

Publicerad måndag, 11 juni 2018, 16:19 av Björn Smitterberg

Trots en avmattning i länet är konjunkturen fortsatt god i Västra Götaland men för första gången sedan 2013 placerar sig länet under riksgenomsnittet. Skaraborg är den enda del i regionen som har en uppåtgående kurva och småföretagarnas förväntningar på de kommande 12 månaderna är att konjunkturen fortsätter att stiga. Det visar Småföretagsbarometern, som presenteras idag av Företagarna, Sparbankernas Riksförbund och Swedbank.

–  Vi gläds särskilt åt den starka sysselsättningsutvecklingen som tagit fart från nära noll i fjolårets mätning. Dessutom är det bara i Skaraborg som lönsamheten utvecklats, säger Mikael Erlandson, regionchef på Företagarna Västra Götaland.

Brist på lämplig arbetskraft är fortsatt det enskilt största tillväxthindret. Höga arbetskraftskostnader, tuff konkurrens och lagar och myndighetsregler är också hinder för företagens tillväxt. Sju av tio företagare ser ändå goda expansionsutsikter framöver.

Inga kommentarer

Kommentarsfunktion är inaktiverad för denna nyhet