Gå direkt till Nyheten (Eldsjäl i Vara fick miljöstipendium)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Tisdag 19 november 2019
  1. Dagens namn:
  2. Elisabet och Lisbet
  3. I morgon:
  4. Pontus och Marina

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Eldsjäl i Vara fick miljöstipendium

Publicerad torsdag, 07 juni 2018, 08:18 av Redaktionen

Carina Hellström från Vara – Bygdegårdarnas Riksförbunds miljöstipendiat 2018

Bygdegårdarnas Riksförbund delade för första gången ut ett miljöstipendium på förbundsstämman på Marholmen, Norrtälje, 2–3 juni. Det blev inspiratören Carina Hellström som tilldelades stipendiet på 5.000 kronor.

Carina Hellström från Vara, som har varit aktiv i bygdegårdsrörelsen länge, bland annat i Amandas Hus och Ryda bygdegård, samt suttit som miljöansvarig i Skaraborgs bygdegårdsdistrikt i många år fick Bygdegårdarnas Riksförbunds och Nordics Greens gemensamma första miljöstipendium.

– Jag brinner verkligen för miljöfrågor och att alla ska kunna jobba utifrån sina förutsättningar, säger den glada stipendiaten.

Stipendiet delades ut av juryns ordförande Karin Olsson, ordförande och miljöansvarig i Skånes bygdegårdsdistrikt.

Motiveringen löd:
Bygdegårdarnas Riksförbund och Nordic Green Energy ser att du som person på ett aktivt och förtjänstfullt sätt arbetat med miljö i ett bygdegårdsdistrikt och varit miljöansvarig i många år. Du har tjänat som inspiratör för andra likväl som du säger dig ha blivit sporrad att arbeta vidare av andra miljömärkta personer i bygdegårdarna. Du har även varit delaktig när förbundet sett över sitt miljömaterial i olika omgångar.