Gå direkt till Nyheten (Karting i Lidköping gasar på och låter alla provköra)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 09 juni 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Karting i Lidköping gasar på och låter alla provköra

Publicerad tisdag, 29 maj 2018, 18:52 av Björn Smitterberg

karting20180529bKartingklubben i Lidköping är generös. De låter nästan alla som vill köra att pröva.
Här finns hyrkarting – men det som gäller här är riktig karting, med vassa små fordon. Den här veckan är det extra mycket pröva på – det är i kväll, det är på torsdag och på söndag.

– Det är en särskild satsning som sker tillsammans med Bilsportförbundet just nu. Men vi låter andra pröva på ibland på söndagarna också.

På torsdag öppnas banan klockan 17 och på söndag 11 för testförarna. Proffs finns på plats. Lidköping har en världsberömd bana för karting, och den har medfört att det skolas elitförare i Lidköping numer.

karting20180529a

”Motor” i föreningsarbetet är förstås ordföranden, Fredrik Blomkvist, bilden ovan, men han har en vice ordförande, Christer Kvick, som också lägger sin skäl här på banan.

– Man tror ju att detta är en dyr sport  men så är det inte. För runt 10.000 kronor har man allt man behöver – inklusive sitt fordon, säger Fredrik Blomkvist. Meka – nej, det är inte så mycket. Först när man kommer upp i de större tävlingarna börjar man fundera på utväxling och drev.

Det blev faktiskt lite kö till tisdagskvällens körningar så man fick begränsa till ett visst antal varv. Några av dem som prövade har kört hyrkart tidigare. Men detta var roligare, fräsigare och tuffare. Koncentration på banan – då gick det fortare för varje varv. De bästa behöver runt 50 sekunder för att komma runt banan ett varv.

karting20180529b

– Allt handlar om erfarenhet och träning – precis som andra sporter, berättar Peter Eklund som pratar med förarna innan de kör i väg.
Här är det Lukas Nilsson som förbereds på start.

karting20180529c

Klar för start, Alfred Bengtsson är påklädd och väntar på att få starta…

karting20180529e

… och trots sin ringa ålder gick det snabbt att fatta hur man gör.

karting20180529d

Pappa Andreas har ordentlig koll.

– Bilderna är klickbara till större format.