Gå direkt till Nyheten (Tävlingar, dans och Drop-in vigslar i Kärleksfulla Lidköping blev en solskenshistoria)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 01 april 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Tävlingar, dans och Drop-in vigslar i Kärleksfulla Lidköping blev en solskenshistoria

Publicerad lördag, 26 maj 2018, 15:10 av Mikael Ingebäck

Kärleksfulla-7

För nionde året i rad firades kärleksfulla Lidköping. Kommunen , Lidköpings handlare och Kyrkan arrangerade i dag denna kärleksfest i en stad som badade i solsken.
ikon-bildreportage.

Iqbal-torget var utgångspunkten för tävlingar, dans och information om dagen. Skattjakten, som samlade ungefär 100 personer, bestod i att 14 små paket placerats ut i staden. Med hjälp av ledtrådar som publicerats på Facebook kunde man mot inlämnande av upphittade paket få välja en av handlare sponsrad vinst i kärlekens tecken till ett värde av 1.500 kronor. Godisjakten hade målgruppen 3-6 år och gick ut på att hitta lappar på torget med godispåse som vinst för alla deltagare.

Kärleksfulla-1

– Detta är ju ett handelsevent med fokus på kärlek och de flesta butiker. restauranger och caféer har någon form av erbjudanden dagen till ära. Intresset har varit jättestort och det har inte varit svårt att hitta sponsorer, säger Carolina Hällström och Vilma Lans som jobbar för Destination Läckö-Kinnekulle.

Nicolaikyrkan hade fem föranmälda vigslar inplanerade och dessa ceremonier förkunnades av prästen Anita Ingemarsdotter. Åskådare, kantor, solosångare och eventuella reportrar agerade vittnen. En vigsel tog i runda slängar trettio minuter och de vigda kom ifrån Lidköping, Mariestad och Nässjö.

Kärleksfulla-5

I dag blir det många vigslar att förrätta för Anita Ingemarsdotter. På bilden välsignar hon vigselringen.

Eva och Mikael Roxlin från Mariestad har känt varann i 37 år och varit ett par sedan fem år tillbaka. I dag hade de valt att fira sin kärlek med ett hemligt giftemål i Nicolaikyrkan. I samband med vigseln bjöds de på skönsång ifrån Maria Sitte och psalmen En härlig grönskas rika dräkt innan färden bar vidare med efterföljande picknick på Kinnekulle på tu man hand.

Kärleksfulla-4

– Detta är en fantastisk dag för oss. Kärlek, lycka och dessutom vackert väder, säger Eva Roxlin, som går altargången fram med sin Mikael.

I Rådhuset gick en vigsel än snabbare och var avklarade på runt tio minuter. Numera pensionerade chefssekreteraren på kommunen, Marianne Löfgren alternerade uppgiften med nuvarande upphandlingschef Lennart Jonsson. Alltifrån bröllop i stora sällskap till par som valt att helt ensamma bekräfta kärleken för varann förekom, och det förväntas bli ett tiotal vigslar under dagen.

Kärleksfulla-8

– Detta är en energiboost. En riktig injektion av glädje, säger Marianne Löfgren, pensionär och vigselförrättare. Till vänster om sig har hon förre kollegan Lennart Johansson som även han för dagen viger lyckliga par.

Nedan följer en bildserie från en solig dag i kärlekens tecken:

Kärleksfulla-9

För brudparen i Nicolaikyrkan blev det Champagne och jordgubbar för att fira kärleken efter ceremonin.

Kärleksfulla-6

Snabb bugg av frivilliga på Iqbaltorget.

Kärleksfulla-11

-Detta är skitkul. Jag älskar bröllop, berättar Maria Sitte efter att hon rört alla till tårar med sin version av Åsa jinders Av längtan till dig.

Kärleksfulla-10

I Rådhuset spelade och sjöng Julia Petersen och Markus Hald Head over boots av Jon Hardi för de brudpar som ville ha med sig lite country på färden.

Kärleksfulla-3

Kyrkvärden Gun-Iris Broberg korkar upp nästa flaska champagne för att fira kärleken tillsammans med brudparen i Nicolaikyrkan.

Bilderna är klickbara till större format.