Gå direkt till Nyheten (Fullt drag på Motorstadion)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 13 juli 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Fullt drag på Motorstadion

Publicerad lördag, 19 maj 2018, 20:39 av Joakim Stegelmeyer

tractor-pulling-2018-pull-1Tractor Pulling i maj har blivit en tradition i Lidköping. Just nu pågår tävlingarna för fullt på Motorstadion. I det vackra sommarvädret har en stor publik samlats för att se tävlingarna som startade kl. 14 med mindre traktorer. Efter en paus mellan kl 17 och 18 körs klasser med större traktorer och tävlingarna kommer att pågå till sena kvällen. Här följer ett bildreportage och vi återkommer i morgon med samtliga resultat.

tractor-pulling-2018-pull-2Tractor Pulling går ut på att dra en släde på en bana av preparerad lera. Släden ska dras minst 100 m – då uppnår man ett så kallat full pull. På släden sitter en vikt som flyttas framåt mot traktorn ju längre draget pågår, vilket gör att det går tyngre och tyngre. Här ses Big Bizon göra ett full pull i första draget i klass 5,7 ton Hot Farm.

tractor-pulling-2018-pull-3Emellanåt blir det ganska spektakulärt när traktorerna får ta i. Green Deer lyfter ordentlig på framhjulen i ett så kallat pull off. Ansträngningen gjorde att släden drogs 91,34 m vilket gav en tredje plats.

tractor-pulling-2018-mc-2I pausen bjöd Marcus Dübois och Johan Hellberg på en hisnande uppvisning i FMX – Freestyle Motocross. De hoppar högt och kombinerar det med akrobatik på hög nivå.

tractor-pulling-2018-mc-3Det är ganska vågat att nästan helt släppa taget om mc: n tio meter upp i luften!

tractor-pulling-2018-paradorkesternInnan tävlingarna återupptogs för kvällen bjöd musikskolans paradorkester på marsch- och drilluppvisning.

tractor-pulling-2018-chevaIntill tävlingsbanan visade Åkerihistoriska Sällskapet Skaraborg upp ett antal vackra veteranlastbilar. Det här är en Chevrolet från 1947, dagen till ära med en traktor på flaket.

tractor-pulling-2018-urinoarVädret lämnade inget övrigt att önska. Drygt tjugo grader varmt, strålande sol och svag vind. Över området låg en doft av grillad korv och hamburgare. Av mat och värme blir man törstig vilket brukar leda till vissa behov. Det kunde lösas bland annat med den här nyskapande urinoaren.