Gå direkt till Nyheten (Nytt lekland och padelcenter i Porslinsstaden)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Fredag 18 januari 2019
  1. Dagens namn:
  2. HildaH och ildur
  3. I morgon:
  4. Henrik

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Nytt lekland och padelcenter i Porslinsstaden

Publicerad fredag, 18 maj 2018, 08:21 av Mikael Ingebäck

lekland-1Den tredje Maj inkom ritningar och ansökan från Porslinsstadens fastigheter AB om att få bygga ett lekland och padelcenter. Om allt går som det ska så står den nya byggnaden med fasad ritad av Liljewall arkitekter klar till nyår.

Det är Magnus Holm på H2 squash och hockeydomaren Sören persson som kommer hyra in sig i dessa nya lokaler till det specifika ändamålet. Fyra padelbanor, tre squashbanor, en badmintonbana, tre pingisbord, en konferens med rättigheter, en relaxavdelning och ett lekland skall rymmas i ett och ett halvt plan.

-Fasaden är ritad av Carl Palmberg på Liljevall arkitekter i Göteborg och byggnaden blir exceptionellt snygg. Vi tror stenhårt på det här och det kommer bli så jäkla bra, säger Magnus Holm, en av initiativtagarna till padelcenter och leklandet.

Lekland-2

byggnaden kommer uppföras i kvarteret Städet 17 på ytan för parkeringsplatser och kommer bli 3.700 kvadratmeter. 

Ärendet ligger hos kommunen för godkännande av bygglov. Miljö och byggnämnden och tjänstemännen väntar i sin tur på fasadritningarna från Liljevalls. Efter det påbörjas bygget omgående för att vara klart till nyår 2018-19

-Jag vet att en del tycker att kommunen är sega och att det drar ut på tiden men jag har bara gott att säga. Dom har fattat grejen och har varit med och hjälpt till hela vägen, säger en nöjd Magnus Holm.

Planeringen har pågått i snart sex år och byggnaden har varit aktuell på flera platser men har bland annat överklagats av grannar. Det är dessutom inte helt lätt att ändra i en detaljplan. Nu verkar det dock som att samarbetet mellan initiativtagarna och hyresvärden Porslinsstaden kommer att bära frukt. Det tio år långa kontraktet är förberett för att skrivas på så fort man får klartecken från kommunen.

– Ja, det kommer försvinna en del parkeringsplatser men för det första är det många som står parkerade där utan att ha anknytning till våra lokaler,  för det andra konkurrerar inte verksamheten tidsmässigt med kontorstiderna. Dessutom har vi schaktat och förberett ytan norr om fastigheten för nya parkeringar så det kommer inte bli något problem, säger Linda Almqvist, Porslinsstadens fastigheter AB.

lekland-1

Bottenvåningen med lekland, fyra padelbanor, tre squashbanor, en badmintonbana och tre pingisbord.

1 kommentar

  1. Oscar

    Glädjer mig att det finns initiativtagare som genomför projekt som en annan mest sitter och dagdrömmer om. Bra, sånt här lyfter staden! Hoppas också man tänker till och ordnar en bra lösning för parkeringen i samband med detta (jobbar vid Rörstrand).

Kommentarsfunktion är inaktiverad för denna nyhet