Gå direkt till Nyheten (Lidköpingsläkare får stöd för bröstcancerforskning)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 23 januari 2019
  1. Dagens namn:
  2. Frej och Freja
  3. I morgon:
  4. Erika

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Lidköpingsläkare får stöd för bröstcancerforskning

Publicerad torsdag, 17 maj 2018, 09:44 av - Inskickat material

Jenny-Nyqvist-2-(002)

Jenny Nyqvist, överläkare vid kirurgkliniken, Skaraborgs Sjukhus i Lidköping, får 200.000 kronor i stöd till sin forskning om bröstcancer. Det är insamlingsstiftelsen Lions cancerfond Väst som delar ut stipendiet.

-Det här känns naturligtvis väldig roligt. Jag kommer att använda stipendiet till bland annat genetiska analyser av de patienter jag har studerat, säger Jenny Nyqvist.

Jenny Nyqvist har jobbat på Skaraborgs Sjukhus sedan 2006 och har varit studierektor och därefter läkarchef på kirurgkliniken i Lidköping. Sedan december 2016 är hon registrerad som doktorand på Göteborgs Universitet/Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Hennes forskning handlar om förekomst av multipla primära maligniteter hos bröstcancerpatienter.

-Det är tack vare FoU-centrum och mina engagerade chefer vid Skaraborgs Sjukhus som gjort att jag fått möjligheten att bedriva forskning på arbetstid, säger Jenny Nyqvist.

Insamlingsstiftelsen Lions cancerfond Väst delar ut stipendier pengar till cancerforskare i västra Sverige. Totalt delas drygt en miljon kronor ut i år och Jenny Nyqvist får alltså 200 000 kronor i forskningsanslag. Utdelningen av stipendierna sker vid en ceremoni på Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg 17 maj.

– Foto: Bild och Media. Bilden är klickbar till större format.

Inga kommentarer

Kommentarsfunktion är inaktiverad för denna nyhet