Gå direkt till Nyheten (Malistyrkan återvänder hem efter sex månader)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 23 januari 2019
  1. Dagens namn:
  2. Frej och Freja
  3. I morgon:
  4. Erika

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Malistyrkan återvänder hem efter sex månader

Publicerad onsdag, 16 maj 2018, 11:39 av Redaktionen

herkulesSkaraborgs flygflottiljs Maliförband FM 02 återvänder hem under under fredagen efter sex månaders insats. Styrkan består av 120 personer och ett Herculesplan och har varit en del av Sveriges bidrag till Minusma, FN:n insats i Mali.

På plats har styrkan bistått med olika former av transporthjälp som sjukvårdstransporter, flygning av FN-personal samt transport av förnödenheter till förband som verkar långt ut i öknen; något som är viktigt i ett stort land som Mali med ett mycket instabilt säkerhetsläge och bristande infrastruktur. Ansvaret för flygtransporterna inom FN:s verksamhet i Mali roterar mellan Sverige, Norge, Portugal, Danmark och Belgien.

Som en del i hemkomstverksamheten sker en medaljceremoni på Skaraborgs flygflottilj.

Inga kommentarer

Kommentarsfunktion är inaktiverad för denna nyhet